€ 143,00 incl. btw € 134,91 excl. btw
In voorraad verzonden binnen 2 werkdagen
100% beveiligde betaling
payments maestro mastercard visa payments
Vragen over dit product? Contacteer onze klantendienst

Wetboek Politierechtbank 2022

Wetgeving en documentatie

Wetboek | 5e editie 2022 | België | Leo Vulsteke, Sophie Lodewyckx, Siegfried Stallaert, Geert Vandaele
Beschrijving

Dit boek is een handig werkinstrument voor de praktijkjurist bij de behandeling van zaken die tot de bevoegdheid van de politierechtbank behoren. Het werk is uniek in zijn aanpak doordat er naast een overzichtelijke bundeling van de basiswetgeving telkens thematisch praktische documentatie wordt gegeven.
De wetgeving bevat vooreerst de basisregelgeving inzake wegverkeer en verzekeringen. Daarnaast is ook de relevante wetgeving opgenomen van andere domeinen van het recht die in relatie staan tot de verkeersreglementering en de afhandeling van verkeersongevallen.
De documentatie geeft de praktijkjurist structuur en houvast in de complexe en niet steeds overzichtelijke regelgeving. De omzendbrieven, de conventies tussen verzekeraars en andere praktische gegevens bieden achtergrondinformatie en duiding bij het vervolgingsbeleid en/of de afhandeling van zaken voor de politierechtbank. Ten behoeve van de praktijk zijn zo allerhande formulieren, tabellen en andere praktische documentatie opgenomen: allerlei pertinente technische gegevens (bv. remafstanden), tarieven, handige overzichten van straffen en verjaringstermijnen en onmiddellijke inningen.
Deze compilatie van wetgeving en documentatie richt zich voornamelijk tot magistraten en advocaten. Het werk is door zijn thematische structuur handig raadpleegbaar zowel bij de voorbereiding van een zitting als op de zitting zelf. Het laat de advocaat tevens toe om in een oogopslag zijn cliënt advies en duiding te geven m.b.t. de toepasselijke regelgeving en bestraffing. Maar ook voor verzekeringsjuristen, politiediensten en al wie beroepshalve met het verkeerscontentieux en het administratieve sanctierecht te maken heeft, kan dit werk een leidraad vormen. De teksten zijn bijgewerkt tot BS 1 december 2021.

Leo Vulsteke is voorzitter van de vrederechters en de rechters in de politierechtbank West-Vlaanderen en ondervoorzitter van de Commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden en aan occasionele redders.
Sophie Lodewyckx is rechter in de politierechtbank Leuven.
Siegfried Stallaert is rechter in de politierechtbank Oost-Vlaanderen.
Geert Vandaele is rechter in de politierechtbank West-Vlaanderen.

Technische fiche
Meer informatie
Producttype Wetboek
Formaat Paperback
EAN / ISSN 9789400014107
Reeksnaam Geannoteerde Wetboeken
Gewicht 1750 g
Beschikbaarheid In voorraad
Aantal pagina's 1154 blz.
Toegang tot oefeningen Nee
Uitgever Intersentia
Taal Nederlands
Publicatiedatum 19 jan. 2022
Beschikbaar op Jurisquare Nee
Beschikbaar op Strada Belgique Nee
Beschikbaar op Strada Europe Nee
Beschikbaar op Strada Luxembourg Nee