Webinar: Aftrek van innovatie-inkomsten

03 Februari 2022
Webinar
€ 181,50 (incl. BTW)

Voor ondernemingen die beschikken over intellectuele eigendom zoals octrooien of innovatieve software is de aftrek voor innovatie-inkomsten een bijzonder aantrekkelijke maatregel.
Het webinar van donderdag 3 februari 2022 is dan ook bedoeld om de deelnemer wegwijs maken in deze bekende, maar soms complexe fiscale gunstmaatregel.

De sprekers zullen vooral aandacht besteden aan de praktijk, en meer bepaald de richtlijnen en standpunten van de Dienst Voorafgaande Beslissingen, die een cruciale rol speelt op het vlak van de interpretatie en toepassing van deze maatregel. Aan de hand van een praktische casus lichten de sprekers deze rulingpraktijk toe, en tonen zij de deelnemers, stap voor stap, hoe de aftrek voor innovatie-inkomsten wordt berekend.


Sprekers

Beide sprekers zijn werkzaam bij Leyton als innovatie consultants. Ze begeleiden ondernemingen bij de toepassing van verschillende fiscale gunstmaatregelen.
Hun expertise op het vlak van innovatiefinanciering zorgt ervoor dat zij nauwgezet kunnen inschatten wat de innovatieaftrek daadwerkelijk kan betekenen voor ondernemingen, dit in overleg met de bevoegde overheidsinstanties en rekening houdend met de wettelijke bepalingen.

Charlotte Verwee
Charlotte is jurist en fiscalist van opleiding, en werkte enkele jaren in de fiscale advocatuur. Zij adviseert ondernemingen over allerhande juridische en fiscale vraagstukken betreffende de innovatie-aftrek, en begeleidt hen bij het aanvragen van fiscale rulings.

Jasper Van Hirtum
Jasper doctoreerde in de wiskunde en heeft een bijzondere affiniteit met de IT-sector. Hij ondersteunt ondernemingen bij het zoeken naar en analyseren van kwalificerende innovatieve projecten, en berekent de inkomsten die voor de innovatie-aftrek kwalificeren. Zo leidt Jasper ondernemingen naar een optimaal gebruik van de steunmaatregelen die hen ter beschikking worden gesteld.


Doelgroep

Bedrijfsjuristen, accountants, financieel directeurs, CFO’s, advocaten, …

Programma

12u00: aanvang webinar

13u45: stellen van vragen

14u00: einde webinar

Praktische informatie

DATUM

Donderdag 3 februari 2022 | Webinar | 12u00–14u00

U kunt de opleiding volgen via live webcast. U zult vooraf de logingegevens ontvangen.


ERKENNINGEN
U ontvangt enkel een aanwezigheidsattest in het kader van de permanente vorming indien u zowel de live webcast op de dag zelf volgt EN u de poll vragen beantwoordt.

OVB: erkend voor 2 standaardpunten
IBJ: erkend voor 2 punten
ITAA: erkend voor 2 uur categorie A


PRIJS

€ 150 excl. btw


******

Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.

******

Inschrijven

Stap 1: gegevens deelnemer

Stap 2: kies datum en locatie

03 Februari 2022 - Webinar

Stap 3: deelnemer toevoegen aan bestelling

Overzicht en betaling

Er zijn nog geen deelnemers toegevoegd.


Voorwaarden

totaal

€ 0,00

Totaal (excl. btw)
€ 0,00