Vermogensplanning voor nieuw samengestelde gezinnen

02 Juni 2022
Waasmunster
€ 240,79 (incl. BTW)

Nieuwe datum: 2 juni 2022

De nieuwe partner van de ouder wordt vaak nog steeds als een bedreiging beschouwd door de kinderen van deze laatste. Er heerst een zeker wantrouwen omdat men ervan uitgaat, dat die partner met het vermogen van de ouder aan de haal gaat. Tot voor kort bekommerde de wetgever zich daar niet echt om, maar we zien dat recente wetswijzigingen toch heel wat meer mogelijkheden bieden om aan nieuw samengestelde gezinnen de juridische zekerheid te bieden die ze nodig hebben.

Tijdens het seminarie gaan we heel systematisch te werk. We vertrekken vanuit de verschillende juridische relatievormen en passen er de burgerrechtelijke regels van het relatievermogensrecht en erfrecht op toe, specifiek met betrekking tot niet-gemeenschappelijke kinderen. Vervolgens wordt bekeken hoe deze regels kunnen worden aangevuld of vervangen en welke planningstechnieken daarbij aansluiten. Elk rechtsdomein wordt daarbij in aanmerking genomen, en er wordt aandacht besteed aan de fiscale aspecten.


_______________

Voorlopig gaat deze opleiding ter plaatse door, vanzelfsprekend met de nodige social distance zodat u met het nodige comfort en met een gerust gemoed kunt deelnemen. Indien de veiligheidsmaatregelen in tussentijd toch zouden worden verstrengd, zullen we op dat moment de mogelijke alternatieven bekijken. Ingeschreven deelnemers zullen alleszins stipt op de hoogte worden gehouden.

_______________


Sprekers

Kevin Desmet en Justine Bouckaert zijn beiden advocaat bij A.lex Advocaten en zijn reeds jaren gespecialiseerd in vermogensplanning en het verlenen van (fiscaal) advies aan ondernemingen.

Beiden publiceren over deze materie in gespecialiseerde tijdschriften en zijn te gast als spreker op seminaries/tutorials over deze onderwerpen.


Doelgroep

Advocaten, notarissen, magistraten, accountants, boekhouders, fiscalisten en de banksector

Programma

12u30 Ontvangst met broodjeslunch

13u30 Start eerste deel seminarie

15u00 Koffiepauze

15u30 Start tweede deel seminarie

17u00 Voorzien einde

Praktische informatie

DATUM EN LOCATIE

Gewijzigde datum naar aanleiding van COVID-19!

Donderdag 2 juni 2022 │ Waasmunster
De Koolputten
Koolputten 2
9250 Waasmunster
Routebeschrijving

ERKENNINGEN

OVB: erkend voor 3 standaardpunten
NKN: erkenning in aanvraag
ITAA: erkend voor 3 uur categorie A
IGO: tussenkomst bevestigd


PRIJS

€ 199 excl. btw

Deelnameprijs is inclusief documentatiemap, broodjesbuffet en koffiepauze.


PREMIE

Deze opleiding komt in aanmerking voor een premie via Liberform. Interesse? Ontdek hoe u de premie kunt aanvragen: https://intersentia.be/nl/liberform.


INLICHTINGEN

Intersentia | studiedag@intersentia.be


******

Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.

******

Inschrijven

Stap 1: gegevens deelnemer

Stap 2: kies datum en locatie

02 Juni 2022 - Waasmunster

Stap 3: deelnemer toevoegen aan bestelling

Overzicht en betaling

Er zijn nog geen deelnemers toegevoegd.


Voorwaarden
Voorwaarden

totaal

€ 0,00

Totaal (excl. btw)
€ 0,00