Vennootschapsrecht toegepast (vijfde editie)

Dit is de nieuwe vijfde editie, die in september 2019 verschijnt.
De student doorloopt in dit handige boek de belangrijkste fases en formaliteiten in het leven van een vennootschap, van de oprichting tot de vereffening. De meeste aandacht gaat naar de nv en de bv, maar ook de andere vennootschapsvormen, zoals vof, Comm.V, cvoa, cvba en Comm.VA worden summier voorgesteld.
Auteur(s):
Jean Pierre Vincke, Roosmarijn Smits
Reeks:
Toegepast
Volume:
boek | verwacht | 5e editie
september 2019 | 260 blz.

Paperback
€ 29,-


ISBN 9789400010321


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 29,-


Verschijnt 20 september 2019

Inhoud

De student doorloopt in dit handige boek de belangrijkste fases en formaliteiten in het leven van een vennootschap, van de oprichting tot de vereffening. De meeste aandacht gaat naar de nv en de bv, maar ook de andere vennootschapsvormen, zoals vof, Comm.V, cvoa, cvba en Comm.VA worden summier voorgesteld. De lezer maakt kennis met de rapporteringsverplichtingen van vennootschappen, terwijl hij ook wordt ingeleid in een reeks bijzondere situaties, zoals herstructureringen of geschillenregelingen, en hij krijgt de basisprincipes van de vzw-wetgeving mee.

Door middel van casussen en praktische toepassingen ontdekt de student het belang van statutaire clausules, verslagen en andere formaliteiten.

Hoofdstukken

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.

Over de reeks

Toegepast

De reeks Toegepast omvat uitgewerkte en praktijkgerichte studieboeken over uiteenlopende vakgebieden.
Deze boeken worden gekenmerkt door hun overzichtelijke structuur en zijn zodanig uitgewerkt dat zij zo veel mogelijk aanleunen bij de praktijk.

Meer over deze reeks