Vastgoed & BTW

Door de nieuwe btw-regeling voor verhuur met btw, zijn er bijkomende mogelijkheden gecreëerd voor wie op een btw-vriendelijke wijze vastgoed ter beschikking wil stellen. Dit kan nog meer dan voorheen op allerlei manieren: door het verstrekken van een zakelijk recht of de overdracht van eigendom, maar ook door allerlei diensten inclusief de btw-verhuur. Dit boek biedt een duidelijk en actueel overzicht van alle btw-obstakels waarmee een projectontwikkelaar, een vastgoedinvesteerder, een verhuurder of huurder geconfronteerd kunnen worden.
Het boek is inbegrepen in de studienamiddag Hoe op een BTW-vriendelijke wijze vastgoed ter beschikking stellen? (24 november 2020 | Antwerpen OF 8 december 2020 | Gent)


Auteur(s):
Geert De Neef, Willy Huber, Kim Jans, Anja Van de Velde
Reeks:
Vastgoed &
Volume:
1
boek | verwacht | 1e editie
augustus 2020 | 194 blz.

Paperback
€ 81,57


ISBN 9782807918627


Wanneer u dit vakje aanvinkt, tekent u in op het reeksabonnement. Als u intekent op de reeks, wordt elke nieuwe titel uit de reeks u automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van min. 2 opeenvolgende uitgaven.Verschijnt 20 augustus 2020

Inhoud

Volg de studienamiddag Hoe op een BTW-vriendelijke wijze vastgoed ter beschikking stellen? (24 november 2020 | Antwerpen OF 8 december 2020 | Gent)
Mr. Geert De Neef, advocaat-vennoot Lydian
Mr. Willy Huber, advocaat-vennoot HCGB Advocaten

Een praktijkgerichte analyse van de diverse mogelijkheden:
- Verstrekken van zakelijke rechte
- Overdracht van eigendom
- Diensten, inclusief Btw-verhuur
- …

Elke deelnemer aan de studienamiddag ontvangt het boek 'Vastgoed & BTW'
Inschrijven en informatie

+++

Handige leidraad voor een btw-vriendelijke planning voor uw vastgoed
Door de nieuwe btw-regeling voor verhuur met btw, zijn er bijkomende mogelijkheden gecreëerd voor wie op een btw-vriendelijke wijze vastgoed ter beschikking wil stellen. Dit kan nog meer dan voorheen op allerlei manieren: door het verstrekken van een zakelijk recht of de overdracht van eigendom, maar ook door allerlei diensten, inclusief de btw-verhuur.

Welke formule of welke structuur past het best bij uw concrete situatie?
Meer dan voorheen is er nood aan duidelijkheid in de wirwarvan mogelijkheden, want ook de traditionele planningsmogelijkheden blijven relevant (zakelijke rechten, diverse diensten, onroerende leasing): welke formule of welke structuur past het best bij uw concrete situatie?

Dit boek biedt een duidelijk en actueel overzicht van alle btw-obstakels waarmee een projectontwikkelaar, een vastgoedinvesteerder, een verhuurder of een huurder geconfronteerd kunnen worden.

+++
Dit werk is het eerste in de reeks “Vastgoed &”: vlot toegankelijke en praktijkgerichte publicaties over actuele (fiscaal)juridische aspecten van vastgoedgerelateerde thema’s. Doelgerichte informatie voor de professional (ontwikkelaars, investeerders, aannemers, banken, verzekeraars,...) maar ook voor advocaten, notarissen,… vanuit de verschillende relevante invalshoeken.

Wie intekent op de reeks geniet een korting van 15% op dit werk en de nog te verschijnen publicaties.

Hoofdstukken

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.

Over de reeks

Vastgoed &

De reeks Vastgoed & bevat toegankelijke en praktijkgerichte publicaties over actuele (fiscaal-) juridische aspecten van vastgoedgerelateerde thema’s. Doelgerichte informatie voor de professional (ontwikkelaars, investeerders, aannemers, banken, verzekeraars ...) maar ook voor advocaten, notarissen … vanuit de verschillende relevante invalshoeken.
Bij intekening op de reeks Vastgoed & geniet u een korting van 15% op alle reeds verschenen en nog te verschijnen werken (1 à 2 per jaar) in deze reeks. Elke nieuwe titel uit de reeks wordt u bij verschijnen automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van minimaal twee opeenvolgende uitgaven. Contacteer mail@intersentia.be

Meer over deze reeks

Ook interessant voor u: