Vademecum voor de vzw (derde editie)

Deze uitgave is geschreven voor en vanuit de praktijk en behandelt alle aspecten waarmee kleine en grote vzw’s dagelijks geconfronteerd worden.

Auteur(s):
Isabel Demeyere, Marc Govers, Guy Poppe, Roland Van Hecke, Jean Pierre Vincke
Reeks:
VZW-reeks
Volume:
boek | verschenen | 3e editie
juni 2012 | xxix + 457 blz.

Paperback
€ 65,-


ISBN 9789400003149

Inhoud

Het Vademecum voor de vzw is het praktijkboek voor iedereen die werkt voor een vzw of betrokken is bij de werking van een vzw. Het boek is geschreven voor en vanuit de praktijk en behandelt alle aspecten waarmee kleine en grote vzw’s dagelijks geconfronteerd worden.

De auteurs verduidelijken op een gestructureerde manier de verschillende juridische aspecten m.b.t. vzw’s, gaande van de oprichting van een vzw, over alle aspecten van het dagelijks bestuur, tot de ontbinding, vereffening of omzetting naar een vennootschap. Daarnaast worden in drie aparte delen de boekhouding en de fiscale aspecten, meer bepaald de directe belastingen en de btw-problematiek, uitgebreid besproken. Zo vindt u in één werk alle relevante informatie die u nodig hebt voor het beheer en het bestuur van een vzw.

Hoofdstukken

Inhoudstafel (p. 0)

BOEK 1. JURIDISCHE OMKADERING (p. 1)

BOEK 2. BOEKHOUDING EN JAARREKENING (p. 151)

BOEK 3. DIRECTE BELASTINGEN (p. 173)

BOEK 4. BTW (p. 209)

BOEK 5. JAARLIJKSE TAKS OP DE VZW’S (p. 411)

BIJLAGEN (p. 429)

Literatuurlijst (p. 443)

Trefwoordenregister (p. 449)

Over de reeks

VZW-reeks

De jongste jaren beweegt er heel wat in de wereld van de vzw’s. Hoewel er veel informatie op de markt is, blijft er behoefte aan betaalbare naslagwerken en handleidingen voor de praktijk. Met deze uitgaven vullen Intersentia en het VSDC deze leemte op.

Meer over deze reeks