Uw bedrijf optimaal verkopen

In het boek Uw bedrijf optimaal verkopen wordt u vakkundig begeleid doorheen de 12 stappen van het verkoopproces, zodat u tijdig en vooral met voldoende kennis elke fase vanaf de voorbereiding, de waardering tot en met de overdracht met de grootste kans op succes kan volbrengen.
Auteur(s):
Roger Tiest, Eddy Claesen
boek | verschenen | 1e editie
april 2012 | 312 blz.

Paperback
€ 45,50 € 65,-


ISBN 9789400002609


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 35,-

Inhoud

Na de start en de groei van uw bedrijf vormt het overlaten de derde mijlpaal in de geschiedenis van uw zaak. Dit is tezelfdertijd weer de start van een nieuw groeiproces voor de koper. Zowel overlaten als overnemen zijn ingrijpende gebeurtenissen die men goed en tijdig dient voor te bereiden, zodat de continuïteit van de bestaande bedrijfsactiviteit gegarandeerd wordt.
Wie er rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken heeft, beseft maar al te goed hoe delicaat en vooral hoe complex het overlaten van een KMO kan zijn. Het verkoopproces is geen sinecure. In elk geval zijn een goede voorbereiding, een degelijke kennis en een professionele begeleiding meer dan noodzakelijk voor een geslaagde overname.
In het boek Uw bedrijf optimaal verkopen wordt u vakkundig begeleid doorheen de 12 stappen van het verkoopproces, zodat u tijdig en vooral met voldoende kennis elke fase vanaf de voorbereiding, over de waardering, tot en met de overdracht met de grootste kans op succes kunt volbrengen.
Deze 12 stappen en de bijbehorende overnamescan geven u een duidelijk en visueel beeld van waar u zich juist in het overnameproces bevindt, welke weg u nog te bewandelen heeft en vooral hoe u de continuïteit van uw onderneming kunt behouden of verbeteren, zodat u meerwaarde kunt creëren en dus een betere prijs kunt onderhandelen voor uw zaak.
Dit boek is toegankelijk geschreven en richt zich tot bedrijfsleiders-eigenaars, accountants, boekhouders, advocaten en eenieder die te maken heeft met de overdracht van een onderneming.
Eddy Claesen is familiebedrijfsadviseur-mediator, accountant en belastingconsulent IAB. Hij is al meer dan 30 jaar actief als zelfstandig accountant en belastingconsulent in de Groep Claesen, waarvan hij zaakvoerder is. Eddy Claesen heeft diverse publicaties op zijn naam en geeft geregeld voordrachten, waaronder al 7 jaar voor Unizo als ‘overnamecoach’.

Roger Tiest is bedrijfsrevisor, vennoot bij Callens, Pirenne, Theunissen en C° en erkend door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) voor de verzekeringsondernemingen en de instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening. Daarnaast is hij gastprofessor aan Lessius Antwerpen en auteur van financiële naslagwerken.

Inhoudsopgave

Inhoudstafel (p. 0)

Inleiding (p. 13)

Stap 1. Denken aan de overdracht (p. 22)

Stap 2. Verkoopklaar? (p. 56)

Stap 3. Tijd voor actie: de vendor due diligence en de SWOT-analyse (p. 82)

Stap 4. Ondernemingsplan (p. 110)

Stap 5. Waardering van de onderneming (p. 144)

Stap 6. Anoniem profiel (p. 182)

Stap 7. In kaart brengen en zoeken van potentiële kopers (p. 196)

Stap 8. Benaderen van kopers (p. 212)

Stap 9. Onderhandelingsstrategie (p. 226)

Stap 10. Onderhandeling (p. 238)

Stap 11. Intentieovereenkomst en due diligence (p. 256)

Stap 12. Eindovereenkomst (p. 270)

De post-overnamefase (p. 290)

Bijlage (p. 298)

Lexicon (p. 302)

Open access content

Hieronder vindt u deel van de inhoud van onze uitgaven ter beoordeling online raadpleegbaar.


Inhoudstafel (p. 0)
Lexicon (p. 302)

Ook interessant voor u: