Totstandkoming van de overeenkomst naar Belgisch en Nederlands recht

Dit boek is gewijd aan de totstandkoming van de overeenkomst naar Belgisch en Nederlands recht tegen de achtergrond van eenmaking van het privaatrecht in Europa.
Auteur(s):
Jan M. Smits, Sophie Stijns
Reeks:
Ius Commune Europaeum
Volume:
38
boek | verschenen | 1e editie
september 2002 | 0 blz.

Paperback
€ 75,-


ISBN 9789050952521


Wanneer u dit vakje aanvinkt, tekent u in op het reeksabonnement. Als u intekent op de reeks, wordt elke nieuwe titel uit de reeks u automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van min. 2 opeenvolgende uitgaven.

Inhoud

Dit boek is gewijd aan de totstandkoming van de overeenkomst naar Belgisch en Nederlands recht tegen de achtergrond van eenmaking van het privaatrecht in Europa. Beide rechtsstelsels worden met elkaar vergeleken op de terreinen van aanbod en aanvaarding, de wilsvertrouwensleer, de precontractuele aansprakelijkheid, de wilsgebreken, middellijke vertegenwoordiging en de gevolgen van nietigheid en vernietigbaarheid van de overeenkomst. Vrijwel steeds is één bijdrage gewijd aan het Nederlandse recht en één aan het Belgische recht. Ook de Principles of European Contract Law komen steevast aan de orde.
Daarmee is deze bundel onmisbaar bij zowel de wetenschappelijke als de praktische beoefening van het overeenkomstenrecht.

Inhoud

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.

Over de reeks

Ius Commune Europaeum

Subscribe to the series and receive a 15% discount on each volume.

The ‘Ius Commune Europaeum’ series focuses on the common foundations of the legal systems of the Member States of the European Union. It includes horizontal comparative legal studies as well as studies on the effect of EU law, treaties and international regulation within the national legal systems. All substantive fields of law are covered.

The series is published under the auspices of METRO, the Institute for Transnational Legal Research at the Maastricht University.

Guidelines for the submission of a manuscript or proposal can be found here.

Editorial Board
Prof. Dr. J. Smits (chair - Tilburg University, the Netherlands)
Prof. Dr. M. Faure (Maastricht University and Erasmus University Rotterdam, the Netherlands)
Prof. Dr. E. Vos (Maastricht University, the Netherlands).


Meer over deze reeks