Themis 2021-2022 nr. 121: Familiaal vermogensrecht

Dit Themis-cahier bundelt de bijdragen van het vormingsonderdeel Familiaal Vermogensrecht (academiejaar 2021-2022) van de Themis – School voor postacademische juridische vorming, met bijdragen over De storting van gelden op een bankrekening in het wettelijk stelsel; Twistpunten bij verrekenbedingen; Gerechtelijke vereffening en verdeling in vraag en antwoord; Procedurele aandachtspunten in het erfrecht.

Editor(s):
Alain-Laurent Verbeke, Charlotte Declerck, Johan Du Mongh
Reeks:
THEMIS
Volume:
boek | verschenen | 1e editie
februari 2022 | vii + 103 blz.

Paperback
€ 55,-


ISBN 9789400014954

Inhoud

Dit Themis-cahier bundelt de bijdragen van het vormingsonderdeel Familiaal Vermogensrecht (academiejaar 2021-2022) van de Themis – School voor postacademische juridische vorming.
Inhoud:
-De storting van gelden op een bankrekening in het wettelijk stelsel: toch niet zo eenvoudig als het lijkt? (Michelle Aerts)
- Twistpunten bij verrekenbedingen (Alain-Laurent Verbeke en Hannelore Thijs)
- Gerechtelijke vereffening en verdeling in vraag en antwoord (Charlotte Declerck, Sven Mosselmans)
- Enkele procedurele aandachtspunten in het erfrecht (Johan Du Mongh).)

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave (p. 0)

De storting van eigen gelden op een bankrekening en de vergoedingen in het wettelijk stelsel (p. 1)

Het wettelijk regime van scheiding van goederen met verrekenbeding (art. 1469/1-1469/13 oud BW en art. 2.3.65-2.3.77 BW). Enkele knelpunten (p. 25)

Gerechtelijke vereffening-verdeling in tien actuele vragen en antwoorden (p. 51)

Enkele procedurele aandachtspunten in het erfrecht (p. 77)

Over de reeks

THEMIS

De Themis-cahiers bundelen ten behoeve van de juridische professional de diverse bijdragen aan de vormingsonderdelen van de Themis – School voor postacademische juridische vorming.

De Themis – School voor postacademische juridische vorming is een interuniversitair samenwerkingsverband tussen de rechtsfaculteiten KU Leuven – KULAK – KU Leuven Campus Brussel en UHasselt. Op deze vier campussen biedt Themis een overzicht aan van de actuele tendensen in wetgeving, rechtspraak en rechtsleer met betrekking tot een specifiek deeldomein van het recht.

In het academiejaar 2021-2022 komen Insolventie- en Beslagrecht, Verbintenissenrecht, Familiaal Vermogensrecht en Straf- en Strafprocesrecht aan bod.

Indien u intekent op deze reeks, betaalt u permanent 15% minder! Elke nieuwe titel wordt u immers, bij verschijnen, automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van minimaal twee volgende uitgaven.


Meer over deze reeks