Themis 2021-2022 nr. 120: Verbintenissenrecht

Dit Themis-cahier bundelt de bijdragen van het vormingsonderdeel Verbintenissenrecht (academiejaar 2021-2022) van de Themis – School voor postacademische juridische vorming: Totstandkoming van contracten: het komend recht in de rechtspraak; Derdenwerking van contracten: het komend recht in de rechtspraak; Contractuele aansprakelijkheid en sancties: het komend recht.


Editor(s):
Sophie Stijns, Annick De Boeck
Reeks:
THEMIS
Volume:
2
boek | verschenen | 1e editie
januari 2022 | vi + 187 blz.

Paperback
€ 55,-


ISBN 9789400014787

Inhoud

Dit Themis-cahier bundelt de bijdragen van het vormingsonderdeel Verbintenissenrecht (academiejaar 2021-2022) van de Themis – School voor postacademische juridische vorming.
Inhoud:
- Totstandkoming van contracten: het komend recht in de rechtspraak (Annick De Boeck en Tom Hick)
- De derdenwerking van contracten: actuele ontwikkelingen (Stefaan Declercq en Elmo Goossens)
- Algemene sancties wegens toerekenbare niet-nakoming: actuele ontwikkelingen (Sébastien De Rey en Sophie Stijns)
- Sancties wegens wanprestatie in wederkerige contracten: keuze- en ontbindingsrecht (Sophie Stijns en Sébastien De Rey).


Inhoudsopgave

Inhoudsopgave (p. 0)

Totstandkoming van contracten: het komend recht in de rechtspraak (p. 1)

Derdenwerking van contracten: actuele ontwikkelingen (p. 43)

Algemene sancties wegens toerekenbare niet-nakoming: actuele ontwikkelingen (p. 79)

Sancties wegens wanprestatie in wederkerige contracten: keuze- en ontbindingsrecht (p. 141)

Over de reeks

THEMIS

De Themis-cahiers bundelen ten behoeve van de juridische professional de diverse bijdragen aan de vormingsonderdelen van de Themis – School voor postacademische juridische vorming.

De Themis – School voor postacademische juridische vorming is een interuniversitair samenwerkingsverband tussen de rechtsfaculteiten KU Leuven – KULAK – KU Leuven Campus Brussel en UHasselt. Op deze vier campussen biedt Themis een overzicht aan van de actuele tendensen in wetgeving, rechtspraak en rechtsleer met betrekking tot een specifiek deeldomein van het recht.

In het academiejaar 2021-2022 komen Insolventie- en Beslagrecht, Verbintenissenrecht, Familiaal Vermogensrecht en Straf- en Strafprocesrecht aan bod.

Indien u intekent op deze reeks, betaalt u permanent 15% minder! Elke nieuwe titel wordt u immers, bij verschijnen, automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van minimaal twee volgende uitgaven.


Meer over deze reeks

Ook interessant voor u: