STEP: Standpunten Estate Planning

Naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van Tijdschrift Estate Planning is het hoog tijd om rijke oogst aan meningen en visies die over anderhalf decennium, opnieuw samen te brengen. Dit boek bevat aldus de editorials en STEP verschenen in het TEP van 2005 tot 2019.
Editor(s):
Alain-Laurent Verbeke
boek | verschenen | 1e editie
november 2019 | xiv + 394 blz.

Paperback
€ 72,-


ISBN 9789400011021

Inhoud

Bij de opstart van het Tijdschrift Estate Planning (eerste jaargang 2005) verscheen in elk nummer een editorial van hoofdredacteur prof. dr. Alain Laurent Verbeke, met een korte en kritische vooruitblik op de inhoud van het nummer. Geleidelijk aan evolueerden deze naar iets langere teksten met een persoonlijke visie op bepaalde ontwikkelingen in het domein van de estate planning.

Tien jaar geleden brachten we een boekje uit waarin de editorials van de eerste vier jaargangen werden gebundeld (2005-2008) (A. Verbeke, Standpunten Estate Planning, Larcier, 2009). De titel verraadt de evolutie van de oorspronkelijke editorials naar echte standpunten over een aantal evoluties in het domein. Daarop verder bouwend, werden de editorials dan ook vanaf de vijfde jaargang vervangen door uitgewerkte standpunten over estate planning (STEP), opengesteld voor alle redactieleden. In de laatste jaren zijn de STEP in de wereld van de estate planning bekend geworden als boeiende en prikkelende teksten waarin de auteur een actueel onderwerp kritisch analyseert en zijn of haar standpunt toelicht.

Daarom is het na vijftien jaar TEP hoog tijd om de rijke oogst aan meningen en visies die over anderhalf decennium in ons tijdschrift is verschenen, opnieuw samen te brengen. Dit boek bevat aldus bijna vijftien jaar editorials en STEP verschenen in het Tijdschrift Estate Planning van 2005 tot 2019.

Inhoudsopgave

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.