Socialezekerheidsrecht toegepast (zevende editie)

Na een beschrijving van de structuur, het toepassingsgebied en de financiering van de sociale zekerheid, komen de verschillende takken aan bod, zoals de arbeidsongevallen en beroepsziekteverzekeringen,de ziekteverzekering, de gezinsbijslag, de werkloosheidsverzekering, het wettelijk en aanvullend pensioen en de socialebijstandregelingen.

- Praktisch overzicht van het socialezekerheidsrecht.
- Met tal van praktijkgerichte voorbeelden.
- Met online oefeningen voor studenten.
Auteur(s):
Dirk Heylen, Christiaan Mertens, Tim Opgenhaffen, Werner Wijnants
Reeks:
Toegepast
Volume:
boek | verwacht | 7e editie
september 2021 | 385 blz.

Paperback
€ 45,-


ISBN 9789400013476


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 30,-


Verschijnt 10 september 2021

Inhoud

Het socialezekerheidsrecht is een bijzonder ingewikkeld kluwen van diverse regelgevingen op verschillende niveaus. Dit handboek biedt een overzicht van de belangrijkste onderdelen ervan. Na een algemene beschrijving van de structuur, het toepassingsgebied en de financiering van de sociale zekerheid komen achtereenvolgens de verschillende takken van de sociale zekerheid aan bod, zoals de arbeidsongevallen- en beroepsziekteverzekeringen, de ziekteverzekering, de gezinsbijslag en het groeipakket, de werkloosheidsverzekering, het wettelijk en het aanvullend pensioen. Er wordt ook aandacht geschonken aan de socialebijstandregelingen, zoals het leefloon, de inkomensgarantie voor ouderen enz.

Daarmee biedt dit boek een eerste kennismaking met het socialezekerheidsrecht. Dit onderdeel van de sociale wetgeving is bij uitstek het domein waarin vrijwel dagelijks wijzigingen worden aangebracht.

Docenten die dit boek verplicht voorschrijven aan hun studenten, bieden wij aanvullend les- en oefenmateriaal.

Inhoud

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.

Over de reeks

Toegepast

Praktijkgerichte studieboeken
Uiteenlopende vakgebieden
Met oefeningen en praktijkvoorbeelden

Meer over deze reeks