Rechtskundig Weekblad

Het Rechtskundig Weekblad geeft u een bondig overzicht van de belangrijkste rechtspraak. Een ervaren redactieteam en talrijke vaste medewerkers staan in voor een uitgelezen selectie van rechtspraak. Daarnaast worden met behulp van korte en bondige hoofdartikelen aangelegenheden behandeld die van belang zijn voor de rechtspraktijk.

De jaargang loopt van 1 september tot en met 31 augustus. Indien u intekent in de loop van de jaargang, dan krijgt u alle reeds verschenen papieren nummers (bij een print(+ online) abonnement) automatisch toegestuurd.
ISSN:
1782-3463

Print- en online abonnement

€ 267,12 / jaar 

Papieren abonnement

€ 217,30 / jaar

Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 80,56

Online abonnement

€ 217,30 / jaar

Inhoud

Hoofdredacteur: Wilfried Rauws

Redactie: Joke Baeck, Ingrid Boone, Sven Mosselmans, Patricia Popelier, Vincent Sagaert en Steven Van Overbeke

Het Rechtskundig Weekblad geeft u een bondig overzicht van de belangrijkste rechtspraak. Een ervaren redactieteam en talrijke vaste medewerkers staan in voor een uitgelezen selectie van rechtspraak. Daarnaast worden met behulp van korte en bondige hoofdartikelen aangelegenheden behandeld die van belang zijn voor de rechtspraktijk. Met het Rechtskundig Weekblad blijft u op een efficiënte en betaalbare manier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op de verschillende juridische terreinen.

Als online abonnee kunt u het Rechtskundig Weekblad ook onbeperkt raadplegen via www.rw.be en Jurisquare. Op deze manier krijgt u toegang tot alle artikels die in het RW zijn verschenen sinds ‘96-’97: een archief van meer dan 30.000 pagina’s!

U kunt het Rechtskundig Weekblad bewaren in handige opbergmappen. Een set bestaat uit twee mappen, waarin u een hele jaargang kunt opbergen. U kan deze mappen hier bestellen.

Het nummer 37 van jaargang 83 (16 mei 2020) bevat het tweede deel van een 'corona-special’: het hoofdartikel is vervangen door tien actualiteitsbijdragen over de gevolgen van het corona-virus in diverse domeinen van het recht:
• B. Verheye, De digitale authentieke volmacht
• C. Van de Heyning, Fundamentele rechten: is alles gerechtvaardigd in de strijd tegen COVID-19?
• P. Popelier, Wie is bevoegd om het land stil te leggen?
• S. De Somer, Over corona en continuïteit: bestuursrecht in tijden van quarantaine
• L. Todts, De (ordehandhavende) rol van de burgemeester in tijden van corona
• C. De Koninck, COVID-19 en de overheidsopdrachten
• D. Vanheule, Reizen in tijden van corona: een lockdown van en aan de grenzen?
• D. De Marez, Een stormparaplu voor alle door de coronacrisis getroffen ondernemingen
• F. Louckx, De virusbestendigheid van het sociaaleconomisch bestel: sociaal recht in coronatijden
• E. van Zimmeren, Sociale verantwoordelijkheid en solidariteit in het octrooirecht in de coronacrisis

Het nummer 35 van jaargang 83 (2 mei 2020) bevatte het eerste deel van de 'corona-special: met zeven actualiteitsbijdragen over de gevolgen van het corona-virus in een aantal andere domeinen van het recht.

Ook interessant voor u: