Recht van de Europese Unie - Basisjurisprudentie (vierde editie)

Dit boek bevat de “basisjurisprudentie” over het recht van de Europese Unie: een selectie van de belangrijkste rechtspraak van het Hof van Justitie van de EU.
Samen met het handboek Grondbeginselen van het recht van de EU (G. De Baere en J. Meeusen, Intersentia, 2020) en het bronnenboek Recht van de Europese Unie – Bronnen (J. Meeusen, Intersentia, 2020) vormt deze jurisprudentiebundel een onmisbaar instrument voor iedereen die zich wil verdiepen in het recht van de EU. Voordeeltarief (-15%) bij aankoop van de 3 tegelijkertijd.

Auteur(s):
Johan Meeusen
boek | verschenen | 4e editie
februari 2020 | xxii + 946 blz.

Paperback
€ 90,-


ISBN 9789400011663


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 39,-

Inhoud

Dit boek bevat de“basisjurisprudentie” over het recht van de Europese Unie: een selectie van de belangrijkste rechtspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Een goed begrip van de Europese Unie en het Europese integratieproces is onmogelijk zonder een voldoende vertrouwdheid met het Unierecht, zoals geïnterpreteerd door het Hof van Justitie.

Deze vierde, volledig herziene en geactualiseerde editie verzamelt de kernarresten van het Hof vanaf de aanvang van de Europese integratie in de jaren 50 van de 20e eeuw tot vandaag. Daarbij komen de belangrijkste onderdelen van het Unierecht aan bod: de fundamentele beginselen van de rechtsorde van de Europese Unie en haar instellingen, de besluitvorming in de Unie, de bronnen van het Unierecht, de procedures van rechtsbescherming, de interne markt, de regelgeving inzake mededinging en staatssteun en het externe optreden van de Unie.

Samen met het handboek Grondbeginselen van het recht van de Europese Unie (G. De Baere en J. Meeusen, Intersentia, 2020, winkelprijs € 115,50) en het bronnenboek Recht van de Europese Unie – Bronnen (J. Meeusen, Intersentia, 2020, winkelprijs € 79) vormt deze jurisprudentiebundel (winkelprijs € 79) een onmisbaar instrument voor iedereen die zich wil verdiepen in het recht van de Europese Unie.
Voordeeltarief: (-15%) bij aankoop van de 3 tegelijkertijd. U betaalt € 232,47 in plaats van € 273,50. Contacteer mail@intersentia.be

Johan Meeusen (° 1969; lic.iur. Universiteit Antwerpen, 1992; LL.M. University of California at Berkeley, 1993; dr.iur. Universiteit Antwerpen, 1997) is ere-vicerector en gewoon hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, waar hij recht van de Europese Unie en internationaal privaatrecht doceert.

Inhoudsopgave

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.