Recente ontwikkelingen in het arbeids-, economisch, straf- en familierecht

Het vriendenboek voor de gewezen stafhouder van de Antwerpse balie, mr. Jos Van Goethem, is samengesteld uit artikels van vooraanstaande auteurs die op één of andere manier met hem hebben samengewerkt.
Editor(s):
Michael Faure, Wilfried Rauws
boek | verschenen | 1e editie
oktober 2009 | xx + 309 blz.

Paperback
€ 85,-


ISBN 9789050959759

Inhoud

Het vriendenboek voor de gewezen stafhouder van de Antwerpse balie, mr. Jos Van Goethem, is samengesteld uit artikels van vooraanstaande auteurs die op één of andere manier met hem hebben samengewerkt. De bijdragen zijn gegroepeerd in vier blokken: arbeidsrecht, economisch recht, strafrecht en familierecht. De auteurs vergenoegen zich niet met een descriptie van hun onderwerp, maar bouwen een stelling uit. Alzo komen aan bod: het willekeurig ontslag, de formule ‘Claeys’, de hervorming van de arbeidsgerechten, de Fortis-saga, de regeling van de volkomen rechtspersonen, de Europese harmonisatie van het consumentencontractenrecht, het erfrecht in relatie tot de levensverzekering, de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van ondernemers, het onrechtmatig verkregen bewijs, de penale straftoemeting, het beleid van het parket te Mechelen, de anti-discriminatiewet in het federale België en de begroting van de uitkering na echtscheiding.
Het is dan ook een waardevol boek geworden voor juristen die, net zoals mr. Jos Van Goethem zelf, steeds op zoek zijn naar een grondig inzicht en een gedegen kennis van het recht.

Inhoudsopgave

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.