€ 31,00 incl. btw € 29,25 excl. btw
Studentenprijs: € 31,00
In voorraad verzonden binnen 2 werkdagen
100% beveiligde betaling
payments maestro mastercard visa payments
Vragen over dit product? Contacteer onze klantendienst

Orthopedagogiek (tweede editie)

Een praktijkgerichte basis

Boek | 2e editie 2021 | België | Beno Schraepen, Sarah Verreyken
Beschrijving

Het zijn boeiende tijden in het hulpverleningslandschap. De zorgsector lijkt in voortdurende transitie, de ondersteuningsvragen van hulpvragers zijn meer dan ooit divers en uitdagend en de professionele hulpverlener worden steeds vaker kritisch bevraagd op zijn kennis en kunde. Het is soms even zoeken om de juiste koers te varen.
 
Dit boek biedt daarom een stevige theoretische basis en schetst het handelingskader voor de beginnende en actieve praktijkgerichte orthopedagoog. Het vertrekt bij het prille begin en doorloopt de evolutie van de orthopedagogiek als praktijk, visie en wetenschap. Orthopedagogische theorieën van het eerste uur worden afgestoft en op hun actuele waarde getoetst. Nieuwe theoretische concepten worden uitgediept. Het veranderende werkveld wordt verkend.

Met de introductie van ‘de praktijkgerichte orthopedagoog’ als nieuwe benaming zijn de auteurs pioniers in het neerzetten van een vernieuwende kijk op het beroepsprofiel en de identiteit van opvoeders, begeleiders en sociale hulpverleners. Ze brengen daarmee deze beroepsgroep dichter bij de kern van hun beroepsidentiteit: de orthopedagogische visie en kennisbasis als fundament voor het dagdagelijkse handelen. De benaming ‘praktijkgerichte orthopedagoog’ werd ondertussen officieel overgenomen door de Vlaamse opleidingen. 
 
Deze dynamisch opgevatte inleiding in de orthopedagogie(k) bundelt de noodzakelijke basiskennis voor de professional en biedt een orthopedagogisch perspectief op hulpverlening, theoretisch onderbouwd maar altijd met een praktijkgerichte focus. 


Sarah Verreyken is lector orthopedagogiek aan het departement Gezondheid en Welzijn van de AP Hogeschool. Als orthopedagoge en psychotherapeute was ze werkzaam in de bijzondere jeugdzorg, de preventieve gezinsondersteuning, het jeugdwerk maatschappelijk kwetsbare jongeren en de geestelijke gezondheidszorg. Binnen het kenniscentrum ISOS is ze actief als onderzoeker rond thema’s binnen de integrale jeugdhulp.

Beno Schraepen is lector orthopedagogiek, ethiek en onderzoek aan het departement Gezondheid en Welzijn van de AP Hogeschool. Hij was als orthopedagoog werkzaam o.a. in het buitengewoon onderwijs, begeleid wonen en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking. Hij is onderzoeker bij het kenniscentrum ISOS en betrokken bij nationale en internationale projecten met een focus op inclusie binnen alle levensdomeinen.


Technische fiche
Meer informatie
Producttype Boek
Formaat Paperback
EAN / ISSN 9789400013360
Gewicht 350 g
Beschikbaarheid In voorraad
Aantal pagina's viii + 208 blz.
Toegang tot oefeningen Nee
Uitgever Intersentia
Taal Nederlands
Publicatiedatum 2 aug. 2021
Beschikbaar op Jurisquare Nee
Beschikbaar op Strada Belgique Nee
Beschikbaar op Strada Europe Nee
Beschikbaar op Strada Luxembourg Nee
Hoofdstukken

Uittreksels