Onderzoek en preventie van seksuele misdrijven

Dit boek biedt naast een juridische en academische omkadering van de problematiek van seksuele misdrijven en het onderzoek naar de plegers van deze misdrijven ook een uitgebreid overzicht van initiatieven uit de praktijk, aan de hand van getuigenissen van onderzoekers, hulpverleners, politie en vanuit het parket, de magistratuur en de advocatuur. De getuigenissen geven blijk van een positieve, langetermijnvisie, en een streven naar degelijke daderbegeleiding en preventie.

Editor(s):
Christine Mussche, Liesbet Stevens
boek | verwacht | 1e editie
november 2022 | 200 blz.

Paperback
€ 55,-


ISBN 9789400015036Verschijnt 30 november 2022

Inhoud

Dit boek biedt naast een juridische en academische omkadering van de problematiek van seksuele misdrijven en het onderzoek naar de plegers van deze misdrijven ook een uitgebreid overzicht van initiatieven uit de praktijk, aan de hand van getuigenissen van onderzoekers, hulpverleners, politie en vanuit het parket, de magistratuur en de advocatuur.

De getuigenissen geven blijk van een positieve, langetermijnvisie, een bredere, door onderzoek ondersteunde blik op bestraffing en een streven naar degelijke daderbegeleiding en preventie.

Met bijdragen van Anne-Françoise Anciaux, Minne De Boeck, Sanne De Clerck, Kim De Laet, Heleen Debeuckelaere, Christian Denoyelle, Luc Gadisseur, Aurélie Gilen, Luc Robert, Olivier Slosse, Katarzyna Uzieblo, Catherine Van de Heyning, Ine Van Wymersch, Liesbeth Wyseur, Karolien Van Dijck en Michel Walrave.

Inhoudsopgave

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.