FAQ E-oefeningen (studenten)

Kreeg je als student een e-mail met een persoonlijke licentiecode, dan betekent dat eenvoudig dat jouw docent je toegang geeft tot een elektronisch oefenpakket. Dit oefenpakket werkt interactief: je maakt oefeningen via een elektronisch platform, verbetert zelf jouw oplossing en stemt nadien af met het correcte antwoord. Deze oefeningen worden aangeboden in klasverband. Dit betekent dat jouw docent tijdens het academiejaar jouw prestaties verder kan opvolgen. Hieronder vind je enkele van de meest gestelde vragen van studenten. Komt jouw vraag niet voor in onderstaande lijst, bekijk dan zeker ook even de algemene vragen op intersentia.e-lice.be.

1)       Waar kan ik terecht als ik mijn e-mail met licentiecode niet terugvind?

Ben je officieel ingeschreven voor de lessenreeks, dan heeft je docent je ongetwijfeld toegang gegeven tot de elektronische oefeningen. Je hebt dan een e-mail gekregen met jouw persoonlijke licentiecode. De afzender hiervan is info@e-licences.com, dus niet je docent. Ontvang je deze e-mail niet in je Postvak In, controleer dan zeker even de map Ongewenste e-mail. Heb je de e-mail per vergissing verwijderd, neem dan contact op met je docent.

2)      Op welke website moet ik me aanmelden om elektronische oefeningen te maken?

De toegang tot de elektronische oefeningen wordt je verleend door uitgeverij Intersentia. Om op het oefenplatform terecht te komen, surf je naar intersentia.e-lice.be. Op deze webpagina kan je je aanmelden om toegang te krijgen tot het oefenplatform.

3)      Ik bezoek voor het eerst intersentia.e-lice.be.

Bezoek je deze website voor het eerst, dan moet je een account aanmaken. Klik hiervoor op de knop ‘Registreren’ en vul alle verplichte velden in om je bekend te maken op het oefenplatform. Registratie is een eenmalig proces; dit stappenplan hoef je dus slechts één keer door te nemen. Je bent verplicht je te registreren met het e-mailadres waarop je jouw persoonlijke licentiecode ontvangen hebt.

4)      Hoe kan ik vlot starten met het maken van elektronische oefeningen?

Surf naar intersentia.e-lice.be en log in met het e-mailadres waarop je de e-mail met je persoonlijke licentiecode ontvangen hebt. Nadien kan je de licentiecode toevoegen aan je account. De code kan enkel geactiveerd worden met dit e-mailadres. Gebruik je een alternatief e-mailadres, dan wordt de licentiecode niet aanvaard. Het activeren van de licentiecode is eveneens een eenmalige procedure. Na activatie kan je onbeperkt oefenen gedurende het academiejaar via de knop ‘Start de applicatie’.

5)      Waar vind ik mijn persoonlijke licentiecode terug?

Je ontvangt een e-mail met je persoonlijke licentiecode. Voorbeeld: Licentiecode "INT-MAR-8GW-TTT-43". De licentiecode wordt weergegeven tussen aanhalingstekens, m.a.w. deze aanhalingstekens maken geen deel uit van de code.

6)      Waar kan ik terecht als ik er niet in slaag de elektronische oefeningen op te starten?

Krijg je een foutmelding bij het opstarten van de elektronische oefeningen, controleer dan eerst grondig je internetverbinding. Gebruikmaken van een andere browser kan soms een oplossing zijn. Ondervind je nadien nog problemen, maak dan een printscreen van de foutmelding die op je scherm verschijnt. Deze printscreen kan je, ondersteund door de nodige uitleg, per e-mail sturen naar edumatic@intersentia.be.

Klik hier voor een uitgebreid demofilmpje!