Juridische meesterwerken 2018-2019

Dit Jaarboek bevat de beste meesterproeven van de rechtenstudenten (m.i.v. MaNaMastudenten) van het academiejaar 2018-2019 aan de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Diverse rechtsdomeinen komen aan bod.

Editor(s):
Elisabeth Alofs, Alain François, Stefaan Smis, Jachin Van Doninck, Guido Van Limberghen
boek | verschenen | 1e editie
juni 2021 | viii + 372 blz.

Paperback
€ 53,-


ISBN 9789400013797


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 22,-

Inhoud

Dit Jaarboek bevat de beste meesterproeven van de rechtenstudenten (m.i.v. MaNaMastudenten) van het academiejaar 2018-2019 aan de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel*

Onderwerpen uit diverse rechtsdomeinen worden hier gebundeld onder begeleiding van het wetenschappelijk comité bestaande uit Elisabeth Alofs, Alain François, Stefaan Smis, Jachin Van Doninck en Guido Van Limberghen.
In dit boek zijn de volgende bijdragen opgenomen
• Britt Daem: “Dieren in het recht: een beestenboel?”
• Sofie De Bus: “Bijstand door een jeugdadvocaat aan Roma-minderjarigen in als misdrijf omschreven feiten: geen sinecure?”
• Chloé Van Craen: “Vlaamse bestuursrechter: bescheiden toezichthouder of bemiddelaar?”
• Rabauke Kenis: “Het huidige regelgevende kader als (on)stabiele dam, die de vloedgolf aan risico’s van CDS, CDO en Coco kan indammen, beperken of weerloos moet laten passeren?”
• Ellen Raes: “Analyse van de hervormingen van de WAP”
• Lissa Nissen: “Stakingsrecht en minimumdienstverlening: waar liggen de grenzen?”
• Berto Pals: “Het profiel van de functionaris voor gegevensbescherming: een multidisciplinaire superman of supervrouw?”
*Bijzondere voorwaarden voor studenten (20 euro) en docenten Vrije Universiteit Brussel (30 euro). Contacteer h.verleyen@intersentia.be

Inhoudsopgave

Dieren in het recht: een beestenboel? (p. 1)

Bijstand door een jeugdadvocaat aan Roma-minderjarigen in als misdrijf omschreven feiten: geen sinecure? (p. 57)

Vlaamse bestuursrechter: bescheiden toezichthouder of bemiddelaar? (p. 101)

Het huidige regelgevende kader als (on)stabiele dam, die de vloedgolf aan risico's van CDS, CDO en Coco kan indammen, beperken of weerloos moet laten passeren?Risico's en risicobeheersing van financiële derivatieve instrumenten (p. 155)

Analyse van de hervormingen van de WAPZijn aanvullende pensioenen sociaal, duurzaam en toekomstbestendig geworden? (p. 207)

Stakingsrecht en minimumdienstverlening: waar liggen de grenzen? (p. 259)

Het profiel van de functionaris voor gegevensbescherming: een multidisciplinaire superman of supervrouw?Het profiel uitgediept en toegepast op de Vrije Universiteit Brussel (p. 311)

Ook interessant voor u: