Het spoor. Nu meer dan ooit.

European Year of RailBeste lezer,

Is er een betere tijd om een grondig geactualiseerde editie van Spoorvervoer aan u voor te stellen dan nu, tijdens het Europees jaar van de spoorwegen?

Dit jaar implementeren de lidstaten het vierde spoorwegpakket, een wetgevingspakket dat tot doel heeft een eengemaakte Europese spoorwegruimte tot stand te brengen, de resterende institutionele, juridische en technische belemmeringen weg te nemen, economische groei te ondersteunen en bij te dragen aan de doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. Spoorvervoer is actueler dan ooit.

6 jaar geleden gingen we met Intersentia in zee en publiceerden we de eerste editie van Spoorvervoer.
Sindsdien werden ruim 1500 exemplaren van dit boek verkocht, zowel aan studenten logistiek management als aan professionals.

Spoorvervoer geeft een operationeel, commercieel en juridisch overzicht van de spoorwegsector in de EU, geschreven vanuit het perspectief van de klant van de spoorwegonderneming. We werkten voor dit boek nauw samen met bedrijven als Lineas, Rail & Sea, Lineas Intermodal en Move intermodal. Onze onderwijsexpertise en de didactische ondersteuning maken van het boek uitstekend (zelf)studiemateriaal.

Wij hopen dat we met deze publicatie onze passie voor het spoor met u mogen delen.

Filip Aerts, Jochen Maes en Yvan Smets

Meer informatieDocent?


Bestel uw beoordelings- of docentenexemplaar.

Meer informatie


Over de auteurs
Filip Aerts is lector logistiek aan de Karel de Grote hogeschool. 

Daarnaast is hij af en toe gastdocent aan het RTI (Rail Training Institute) van NMBS Logistics.
Jochen Maes is Senior transportconsultant bij Ecorys en gastprofessor aan de UGent.

Yvan Smets is Senior Engineer Rail Safety bij Infrabel en docent bij Odisee.Over het boek

Dit handboek behandelt het goederenvervoer per spoor vanuit theoretisch en een praktisch standpunt. Talrijke gedetailleerd uitgewerkte voorbeelden maken het boek uitermate geschikt voor studenten en logistiek medewerkers in opleiding.
SPOORVERVOER (derde editie)

Filip Aerts, Jochen Maes en Yvan Smets

September 2021
ISBN 978-94-000-1356-8

Meer informatie