Handboek Kredietverzekering

Dit boek behandelt alle aspecten van zowel de privékredietverzekering als de publieke kredietverzekering.
Deze uitgave is zowel voor de niet-specialist als voor de mensen die vertrouwd zijn met kredietverzekeringen een handig naslagwerk.
Auteur(s):
Paul Becue
boek | verschenen | 1e editie
oktober 2008 | xlii + 878 blz.

Paperback
€ 195,-


ISBN 9789050957311

Inhoud

Dit boek behandelt alle aspecten van zowel de privékredietverzekering als de publieke kredietverzekering. Het boek geeft de niet-specialist een goed inzicht in de principes en de werking van kredietverzekering als een van de verweermiddelen tegen insolvabiliteit van klanten. Voor de mensen die vertrouwd zijn met kredietverzekeringen, is het boek niet alleen een handig naslagwerk, maar biedt het ook een diepgaande analyse van de kredietverzekeringsmarkt en de werking van de creditratings, dit alles binnen het kader van het creditmanagement. Een afzonderlijk hoofdstuk is gewijd aan de juridische aspecten van de kredietverzekering.

Paul Becue is econoom en jurist. Hij is algemeen directeur van de informatiemaatschappij van Euler Hermes België.

“ Wat een luxe dat we nu in de eigen taal uitgebreid kennis kunnen nemen van de wonderlijke wereld van het kredietwezen en kredietverzekeringen.”
in De verzekeringswereld, 1 december '08.

"Dit standaardwerk vult dus niet enkel een leemte op, maar is door zijn gegrondheid, volledigheid, deskundigheid, helderheid en toekomstgerichtheid een uitermate nuttig werkinstrument."
in Tijdschrift voor verzekeringen, nr. 368 - 2009

Inhoud

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.