Europa. Een blik achter de schermen

Europa ligt onder vuur. Populisme en nationalisme vieren hoogtij, het Verenigd Koninkrijk heeft de Unie verlaten en het vertrouwen van de burger in Europa taant. Hoe moet het verder?

Met die vraag neemt Europees insider Rudy Aernoudt je mee achter de schermen. Zijn sprankelende analyse van Europa’s illusies en ambities mondt uit in een concreet actieplan dat een overtuigd en positief antwoord biedt op de vraag of Europa nog iets kan betekenen voor haar burgers.

Wenst u meer te ontdekken over deze uitgave. We verzamelden voor u relevante contentartikelen: https://intersentia.be/nl/content-europa-een-blik-achter-de-schermen

Auteur(s):
Rudy Aernoudt
boek | verschenen | 1e editie
maart 2022 | xviii + 150 blz.

Paperback
€ 22,50


ISBN 9789400014992

Inhoud

Europa ligt onder vuur. Populisme en nationalisme vieren hoogtij, Groot-Brittannië verliet de Unie en het vertrouwen van de burger in Europa taant. Hoe moet het verder? Met die vraag neemt Europees insider Rudy Aernoudt je mee achter de schermen. Hij vertelt het verhaal van Europa’s illusies en ambities, van haar geschiedenis maar vooral van haar toekomst.

Deze sprankelende analyse – gelardeerd met persoonlijke memoires en anekdotes – mondt uit in een concreet actieplan dat een overtuigd en positief antwoord biedt op de vraag of Europa nog iets kan betekenen voor haar burgers. Dit boek is een uitnodiging aan de lezer: wees kritisch voor Europa, maar vooral, wees betrokken.

Over de auteur

Rudy Aernoudt heeft masters in de wijsbegeerte, Industriële en Monetaire Economie (KU Leuven) en Europese Economie (Europacollege). Hij is professor Economie en Ondernemingsbeleid aan de universiteiten van Gent en Nancy. Hij is ere-kabinetschef Economie, Innovatie en Ondernemen, zowel in Europa, in Wallonië, in Vlaanderen, als op federaal niveau, en ere-secretaris-generaal in Vlaanderen. Hij is auteur van heel wat bestsellers en won diverse prijzen.

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave (p. 0)

Hoofdstuk 1. Europa: van droom naar daad (p. 1)

Hoofdstuk 2. Europa: de vier uitwegen (p. 63)

Hoofdstuk 3. Europa: het nieuwe elan (p. 71)

Hoofdstuk 4. De twaalf werken van Hercules (p. 87)

Conclusie (p. 145)

Bibliografie (p. 147)

Open access content

Hieronder vindt u deel van de inhoud van onze uitgaven ter beoordeling online raadpleegbaar.


Inhoudsopgave (p. 0)
Hoofdstuk 1. Europa: van droom naar daad (p. 1)