Erfrecht & giften (vierde editie)

Deze vierde editie van het boek schetst de elementaire regels van het erfrecht en de giften. Om door de bomen het bos te blijven zien, moet men de basisconcepten beheersen en deze telkens weer kritisch, met een frisse en open blik, herbekijken vanuit het perspectief van een nieuwe concrete vraag of dossier. Deze vierde editie houdt uiteraard rekening met het nieuwe goederenrecht.

Auteur(s):
René Dekkers, Hélène Casman, Alain Laurent Verbeke, Elisabeth Alofs
boek | verwacht | 4e editie
augustus 2022 | 360 blz.

Paperback
€ 96,50


ISBN 9789400013896


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 31,-


Verschijnt 1 augustus 2022

Inhoud

Erfrecht & giften schetst de elementaire regels van dit vakgebied. Iedereen die in de praktijk complexe dossiers behandelt, weet hoe belangrijk het is om niet te verdrinken in al te technische details en zich niet te verliezen in oeverloze theoretische redeneringen. Om door de bomen het bos te blijven zien, moet men de basisconcepten beheersen en deze telkens weer kritisch, met een frisse en open blik, herbekijken vanuit het perspectief van een nieuwe concrete vraag of dossier.

Dit boek is beknopt en beperkt zich tot de essentie. Ook het voetnotenapparaat is beperkt gehouden. De doctrine wordt vermeld in een algemene bibliografie en in een specifieke literatuurlijst bij de aanvang van elk hoofdstuk. Dit is niet alleen een goed studieboek voor studenten, maar ook een handig naslagwerk voor praktijkjuristen, advocaten, notarissen en magistraten. Niemand is ooit volleerd in het recht, en zeker niet in het familiaal vermogensrecht.

Deze vierde editie is volledig herwerkt. Daarin is uiteraard het nieuwe goederenrecht verwerkt, dat sinds 1 september 2021 in werking is

Inhoudsopgave

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.