De kracht van indicatoren

Dit boek bevat een unieke bibliotheek aan indicatoren waaruit de preventieadviseur kan putten om zijn eigen ‘Safety Navigator’ op te stellen.
Auteur(s):
Paul Olivier, Lauris Van Hove
Reeks:
Cahiers Gevormd Welzijn
Volume:
2
boek | verschenen | 1e editie
december 2010 | xvi + 182 blz.

Paperback
€ 31,50 € 45,-


ISBN 9789400001503


Wanneer u dit vakje aanvinkt, tekent u in op het reeksabonnement. Als u intekent op de reeks, wordt elke nieuwe titel uit de reeks u automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van min. 2 opeenvolgende uitgaven.

Inhoud

In een eerste deel behandelt Paul OLIVIER de opbouw van een ‘Safety Navigator’ voor het meten van de veiligheidsperformantie van een bedrijf. Hij gaat in op de limieten van systeemmanagement en leidt het betrokkenheidsparadigma voor de toekomst in.
Lauris VAN HOVE geeft in het tweede deel zijn ervaringen weer met de invoering van een Safety Performance Index (SPI) binnen het bedrijf BASF.
Dit boek bevat een unieke bibliotheek aan indicatoren waaruit de preventieadviseur kan putten om zijn eigen ‘Safety Navigator’ op te stellen.
De reeks “Gevormd welzijn” is opgestart naar aanleiding van de 30-jarige viering (1979-2009) van de opleiding Veiligheidskunde niveau 1 aan de Universiteit Antwerpen. Ze biedt een forum aan waardevolle eind- en projectwerken die in het raam van deze opleiding werden verdedigd.
In elk Cahier worden tevens flankerende bijdragen opgenomen waarin experten inzoomen op een belangrijk, al dan niet actualiteitsgebonden thema. De Cahiers bieden zo op een vlot toegankelijke wijze zowel praktijkgerichte als theoretisch goed onderbouwde informatie aan ieder een die beroepsmatig actief is in het domein van het welzijn op het werk. Een multidisciplinair redactiecomité – bestaande uit Peggy DE PRINS, Sara HERMANS, Paul OLIVIER, Marc VAN SPRUNDEL en Anne VAN REGENMORTEL – zorgt voor een goede selectie en staat garant voor de kwaliteit van deze reeks.

Inhoudsopgave

Inhoudstafel (p. 0)

Van systeemmanagement tot duurzame veiligheid (p. 1)

Paul Olivier

Ervaringen met het opstellen en het gebruik van een “Safety performance index” (p. 161)

Lauris Van Hove

Over de reeks

Cahiers Gevormd Welzijn

De reeks ‘Gevormd welzijn’ is opgestart naar aanleiding van de 30-jarige viering (1979- 2009) van de opleiding Veiligheidskunde niveau 1 aan de Universiteit Antwerpen. Ze biedt een forum aan waardevolle eind- en projectwerken die in het raam van deze opleiding werden verdedigd. In elk Cahier worden tevens flankerende bijdragen opgenomen waarbij experten inzoomen op een belangrijk, al dan niet actualiteitsgebonden, thema. De Cahiers bieden alzo op een vlot toegankelijke wijze zowel praktijkgerichte als theoretisch goed onderbouwde informatie aan elkeen die beroepsmatig actief is in het domein van het welzijn op het werk. Een multidisciplinair redactiecomité – bestaande uit Peggy De Prins , Sara Hermans, Paul Olivier , Marc Van Sprundel en Anne Van Regenmortel – zorgt voor een goede selectie en staat garant voor de kwaliteit van deze reeks.

Indien u intekent op deze reeks, betaalt u permanent 15% minder! Elke nieuwe titel wordt u immers, bij verschijnen, automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van minimaal twee volgende uitgaven.

Meer over deze reeks