De brandverzekering toegepast (derde editie)

Dit boek bestudeert de brandverzekering in haar wettelijk kader aan de hand van de algemene voorwaarden en praktijkdocumenten (bijzondere voorwaarden, schade-aangifte enz.), van de verzekeringsaanvraag tot het einde van de polis met inbegrip van schadebeheer, gestoffeerd met talrijke voorbeelden en oefeningen.
Auteur(s):
Johan Baert, Miek De Graeve, Marlies Gyselaers
Reeks:
Toegepast
Volume:
boek | verschenen | 3e editie
mei 2017 | x + 144 blz.

Paperback
€ 26,-


ISBN 9789400008434


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 25,-

Inhoud

Dit boek bestudeert de brandverzekering en het wettelijk kader ervan aan de hand van de algemene voorwaarden en praktijkdocumenten (bijzondere voorwaarden, schadeaangifte enz.), van de verzekeringsaanvraag tot het einde van de polis met inbegrip van schadebeheer, gestoffeerd met talrijke voorbeelden en oefeningen.

Johan Baert is opleidingshoofd Financie- & Immobiliën- en verzekeringswezen aan de hogeschool VIVES, studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde. Meerdere jaren was hij verbonden aan een bankagentschap en verzekeringskantoor.

Miek De Graeve, coördinator Financie- en verzekeringswezen, Management en Technologie en lector recht en verzekeringen aan de UCLL.

Marlies Gyselaers, lector verzekeringen aan de UCLL.

Inhoudsopgave

Inleiding (p. 1)

Hoofdstuk 1. Wettelijke basis (p. 3)

Hoofdstuk 2. Het leven van de brandpolis eenvoudige risico's: van de afsluiting tot de opzeg (p. 17)

Hoofdstuk 3. De brandpolis (p. 67)

Hoofdstuk 4. Schaderegelingen (p. 111)

Hoofdstuk 5. Oefeningen (p. 137)

Bibliografie (p. 143)

Actualiseringen en aanvullend lesmateriaal

Actualiseringen

Bij deze uitgave worden extra bijlagen (o.a. modellen, contracten, schema’s, actualiseringen enz.) aangeboden. Deze bijlagen zijn vrij beschikbaar.

Lesmateriaal

Bij deze uitgave is bijkomend les- en oefenmateriaal voor docenten beschikbaar. Voor meer informatie over het gebruik van dit materiaal kunt u hier terecht of kunt u contact opnemen met hogeronderwijs@intersentia.be.


Oplossingen hoofdstuk 5
164.86 kB

Over de reeks

Toegepast

Praktijkgerichte studieboeken
Uiteenlopende vakgebieden
Met oefeningen en praktijkvoorbeelden

Meer over deze reeks