Opleidingen

Intersentia organiseert samen met externe partners op regelmatige basis opleidingen. De uitgaven van Intersentia zijn hierbij inbegrepen in de deelnameprijs.
U vindt hieronder het volledige overzicht:

WEBINAR | 30 AUGUSTUS 2022 | 12u30-14u30

Insolventie van de advocaat

180,00 excl. btw

Tijdens deze webinar geven mr. Rik Crivits en mr. Jens Vrebos een praktijkgerichte analyse over de insolventie van een advocaat. Hoe moet deze handelen,
welke rechten heeft zij of hij en welke specifieke plichten? Kan zij of hij verder advocaat blijven? Hoe worden de cliënten beschermd in geval van faillissement? 
Het boek De insolventie van de advocaat (oktober 2022) is begrepen in de deelnameprijs.

2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – ITAA – Sam-Tes – IGO)

Inschrijven kan via LegalNews/LegalLearning.


Inschrijven
WEBINAR | 30 AUGUSTUS 2022 | 15u00-17u00

Studentenhuur in Vlaanderen en Brussel: het antwoord op 25 praktijkvragen

180,00 excl. btw

Mr. Ulrike Beuselinck en mr. Koen De Puydt bespreken een aantal praktijkgerichte vragen m.b.t. studentenhuur. In het bijzonder wordt er aandacht besteed aan de verschillen in studentenhuur tussen beide gewesten, aan de contractuele vrijheden en de (stedenbouw)kundige beperkingen bij collectieve huisvesting. Het boek Woninghuur in Vlaanderen en Brussel: uw 70 antwoorden op de meest praktische vragen (Intersentia, maart 2022) is inbegrepen in de deelnameprijs.

2 uren / 2 punten (OVB – IBJ – NKN – BIV – Sam-Tes – ITAA – IGO)

Inschrijven kan via LegalNews/LegalLearning.


Inschrijven


Opleiding in 7 namiddagen

Successieplanning in de praktijk

€2250,00 excl. btw 

Twee maal per jaar, in het voorjaar en najaar, organiseert LemonConsult een grondige opleiding successieplanning, gericht naar professionelen
die hun klant beter willen adviseren. De opleiding start bij de basis, zodat iedereen kan volgen en bouwt op naar concreet bruikbare adviezen.
De focus ligt op de praktijk en niet op wetteksten, met voorbeeld cases van dagelijkse situaties en bijhorende modellen van huwelijkscontracten,
testamenten en schenkingsclausules die een oplossing kunnen bieden.

De opleiding wordt gespreid over 7 halve dagen (telkens op dinsdagnamiddag). De sessies starten om 13u30 om te eindigen rond 17u.

De opleiding komt in aanmerking voor 21 uur permanente vorming bij het ITAA en voor 6 punten bij het FSMA (verzekeringen – accreditatienummer 500173A).

Inschrijven kan via LemonConsult.

Inschrijven
Successieplanning in de praktijkOp komst

> Themis cyclus 2022-2023

> Postuniversitaire Cyclus Notariaat 2022-2023

> Nexus opleidingen 2022-2023