Wetboek Compliance - 2021

Het wetboek bundelt de belangrijkste wet- en regelgeving, geordend volgens een aantal themata: de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, de bescherming van het financiële stelsel, de bescherming van de beleggers, het respect voor de privacy en de bedrijfsethiek.

Auteur(s):
Thomas Faelli, Olivier Goffard, Miguel Mairlot
Reeks:
Essentiële wetboeken
Volume:
boek | verschenen | 1e editie
maart 2021 | 1130 blz.

Paperback
€ 80,-


ISBN 9789400013261

Inhoud

Het wetboek Compliance is de eerste in zijn soort in België. Het bundelt de belangrijkste wet- en regelgeving met betrekking tot deze materie, geordend volgens de monumentale doelstellingen ervan: de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, de bescherming van het financiële stelsel, de bescherming van de beleggers, het respect voor de privacy en de bedrijfsethiek.
Het wetboek Compliance werd opgevat als een werkinstrument dat niet alleen bestemd is voor complianceofficers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de zakenwereld: advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, risicomanagers, magistraten, leden van toezichtautoriteiten, academici en studenten.

Bij aankoop ontvangt u ook voor één jaar toegang tot onze app ‘Larcier Code*’ die u de mogelijkheid biedt steeds de meest actuele versie van de wetgeving te consulteren via uw smartphone of tablet. Zo kunt u ook de wetswijzigingen opvolgen die verschijnen na de bijwerkingsdatum van dit wetboek.

Thomas Faelli is advocaat bij de Balie van Brussel, gecertificeerd Compliance Officer, lid van de jury voor de certificering van Compliance Officers (Febelfin Academy)
Olivier Goffard: is hoofd van Group Compliance & Ethics, Euroclear S.A./N.V.
Miguel Mairlot is advocaat bij de balie van Brussel, hoogleraar financieel recht, gecertificeerd compliance officer.
*Met de app LARCIER CODE heeft u altijd en overal kosteloos toegang tot de volledige rijkdom van uw Wetboeken via uw smartphone of tablet.
Voordelen:
• Wekelijkse bijwerking van alle teksten uit uw Wetboek
• Toegankelijk via uw smartphone en tablet (versies voor iOS en Android beschikbaar)
• Uw wet- en regelgeving online en offline beschikbaar
• Eenvoudige en praktische toegang tot de artikels dankzij de zoekmotor
Voor meer informatie, klik hier

Inhoudsopgave

Open access content

Hieronder vindt u deel van de inhoud van onze uitgaven ter beoordeling online raadpleegbaar.


Over de reeks

Essentiële wetboeken

Ontdek voor uw rechtsdomein de essentie van de wetgeving in uw blauwe Wetboeken.
De ‘Essentiële Wetboeken’ bevatten enkel de wettekst, eventueel voorzien van wetshistorieken, en zijn hierdoor handige en vlot consulteerbare werkinstrumenten.
Bij aankoop van een ‘Essentieel Wetboek’ ontvangt u ook voor één jaar toegang tot onze app ‘Larcier Code*’ die u de mogelijkheid biedt steeds de meest actuele versie van de wetgeving te consulteren via uw smartphone of tablet. Zo kunt u ook de wetswijzigingen opvolgen die verschijnen na de bijwerkingsdatum van dit wetboek.

Nieuw en gratis!
Met de app LARCIER CODE heeft u altijd en overal kosteloos toegang tot de volledige rijkdom van uw Wetboeken via uw smartphone of tablet.
Voordelen:
• Wekelijkse bijwerking van alle teksten uit uw Wetboek
• Toegankelijk via uw smartphone en tablet (versies voor iOS en Android beschikbaar)
• Uw wet- en regelgeving online en offline beschikbaar
• Eenvoudige en praktische toegang tot de artikels dankzij de zoekmotor
Voor meer informatie, klik hier

Meer over deze reeks

Ook interessant voor u: