Business Intelligence met Power BI

De auteurs schrijven met dit werk niet alleen een praktische handleiding bij Power BI, het selfservice rapporteringsprogramma van Microsoft, maar leren je ook welke rol business intelligence kan spelen in diverse bedrijfsprocessen.

* Leer Big Data en KPI’s visueel aantrekkelijk en flexibel presenteren.
* Maak sprekende managementsrapporten met PowerBI.
* Een reëel voorbeeld uit de bedrijfswereld illustreert hoe PowerBI in diverse bedrijfsprocessen ingezet wordt.
boek | verwacht | 1e editie
september 2020 | 350 blz.

Paperback
€ 49,-


ISBN 9789400011298


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 35,-


Verschijnt 20 september 2020

Inhoud

In een snel evoluerende economie verplichten heel wat interne en externe factoren ondernemingen ertoe voortdurend te evolueren en snel te schakelen in antwoord op allerlei trends en ontwikkelingen. Microsoft Power BI is een rapporteringstool die ondernemingen helpt objectief zicht te krijgen op heel wat aspecten van het eigen functioneren, met als doel ze te optimaliseren.
 
Met dit praktisch opgevatte handboek leer je snel en vanuit de concrete praktijk aantrekkelijke en inzichtelijke dashboards op te zetten waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van de diverse business units (zoals sales en finance).

Een realistische case met downloadbaar demomateriaal vormt de rode draad doorheen het boek. Met onze ‘leer-doe-ervaar’-methodiek verwerf je stapsgewijs inzicht in de software én in datagedreven management en word je begeleid om steeds complexere rapporten op te zetten. Daarnaast komen PowerQuery en DAX aan bod en de manieren waarop je rapporten kunt publiceren en delen. 
 
We richten ons met dit boek tot professionals (zoals controllers, boekhouders, analisten, CIO’s, IT-managers, marketeers) en tot studenten in opleidingen bedrijfsmanagement of in andere opleidingen waar een analytische en data-driven aanpak centraal staan.

 

Hoofdstukken

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.

Ook interessant voor u: