Business intelligence met Power BI

Met dit praktisch opgevatte handboek leer je snel en vanuit de concrete praktijk aantrekkelijke en inzichtelijke dashboards op te zetten waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van de diverse business units (zoals sales en finance).

Auteur(s):
Sylvio Rodriguez, Jo Swinnen
boek | verschenen | 1e editie
augustus 2020 | xiv + 260 blz.

Paperback
€ 49,-


ISBN 9789400011298


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 35,-

Inhoud

Eindelijk heb ik na een lange zoektocht het perfecte boek voor zelfstudie over Power BI Desktop gevonden. Had al diverse boeken aangeschaft die niet goed voldeden om met zelfstudie aan de slag te gaan. Naast de goede uitleg verschaffen de bijgeleverde oplossingen je een uitweg voor als je vastloopt. […] De lezer wordt hiermee op een zeer goede educatieve wijze op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van Power BI. De opzet van dit deel van het boek is zodanig dat de lezer geheel zelfstandig alle cases uit kan werken middels wat de schrijvers noemen het “Leer, Doe en Ervaar” concept. […] Kortom een zeer verhelderend boek dat ook zeer geschikt is als naslagwerk. Een echte aanrader!

Hans Ravensbergen
Docent economie en bedrijfsadviseur/analist


In een snel evoluerende economie verplichten heel wat interne en externe factoren ondernemingen ertoe voortdurend te evolueren en snel te schakelen in antwoord op allerlei trends en ontwikkelingen. Microsoft Power BI is een rapporteringstool die ondernemingen helpt objectief zicht te krijgen op heel wat aspecten van het eigen functioneren, met als doel ze te optimaliseren.
 
Met dit praktisch opgevatte handboek leer je snel en vanuit de concrete praktijk aantrekkelijke en inzichtelijke dashboards op te zetten waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van de diverse business units (zoals sales en finance).

Een realistische case met downloadbaar demomateriaal vormt de rode draad doorheen het boek. Met onze ‘leer-doe-ervaar’-methodiek verwerf je stapsgewijs inzicht in de software én in data-driven management en word je begeleid om steeds complexere rapporten op te zetten. Daarnaast komen PowerQuery en DAX aan bod en de manieren waarop je rapporten kunt publiceren en delen. 
 
We richten ons met dit boek tot professionals (zoals controllers, boekhouders, analisten, CIO’s, IT-managers, marketeers) en tot studenten in opleidingen bedrijfsmanagement of in andere opleidingen waarin een analytische en data-driven aanpak centraal staan.

 

Inhoud

Deel 1. De basics

Hoofdstuk 1. Wat is performance management? (p. 1)

Hoofdstuk 2. Hoe creëer je een eenvoudige dahsboard? (p. 23)

Hoofdstuk 3. Hoe werk je met een power querty? (p. 69)

Hoofdstuk 4. Hoe zet je een datamodel op? (p. 95)

Deel 2. Rapporten voor verkoop, financiën, klanten en logistiek

Hoofdstuk 5. Hoe maak je een salesrapportering? (p. 113)

Hoofdstuk 6. Hoe zet je een financiële managementrapportering op? (p. 163)

Hoofdstuk 7. Hoe zet je een klantenrapportering en een logistieke rapportering op? (p. 211)

Deel 3. De cloud

Hoofdstuk 8. Power BI Cloud (p. 231)

BijlageOverzicht Dax-formules (p. 257)

Sylvio Rodriguez, Jo Swinnen

Open access content

Hieronder vindt u deel van de inhoud van onze uitgaven ter beoordeling online raadpleegbaar.


Hoofdstuk 1. Wat is performance management? (p. 1)
Sylvio Rodriguez, Jo Swinnen

Actualiseringen en aanvullend lesmateriaal

Actualiseringen

Bij deze uitgave worden extra bijlagen (o.a. modellen, contracten, schema’s, actualiseringen enz.) aangeboden. Deze bijlagen zijn vrij beschikbaar.

Lesmateriaal

Bij deze uitgave is bijkomend les- en oefenmateriaal voor docenten beschikbaar. Voor meer informatie over het gebruik van dit materiaal kunt u hier terecht of kunt u contact opnemen met Inge Verbeeck (hogeronderwijs@intersentia.be).


Alle oefenbestanden
58.14 MB

Ook interessant voor u: