Bazel II: hoe er voordeel uit halen?

Dit boek licht het Bazel II-kader toe vanuit het standpunt van de ondernemer. Daarbij werd vermeden te technisch te worden maar werd eerder geopteerd om via voorbeelden het kader en haar impact toe te lichten.
Auteur(s):
Rudy Aernoudt
boek | verschenen | 1e editie
april 2005 | 121 blz.

Paperback
€ 35,-


ISBN 9789050954532

Inhoud

Het Bazel II-kader is geen “ver van mijn bed show”, zoals velen wellicht denken of hopen. Het kader dat te Bazel werd goedgekeurd en dat in 2007 in voege treedt, zal de relaties tussen ondernemers en bankiers bepalen in de komende decennia. Bankiers zullen hun klanten misschien vertellen dat ze dit of dat niet mogen van Bazel II. Ondernemers zullen bij gebrek aan kennis niet weten hoe te reageren. Een basiskennis van Bazel II is dan ook zowel voor bankiers als voor ondernemers cruciaal.

Dit boek licht het Bazel II-kader toe vanuit het standpunt van de ondernemer. Daarbij werd vermeden te technisch te worden maar werd eerder geopteerd om via voorbeelden het kader en haar impact toe te lichten. Voorts bevat het boek tips voor ondernemers om zich Bazelklaar te maken en zo hun toegang tot kredieten en de voorwaarden zelf te beïnvloeden. Ook bankiers en consulenten van hun kant hebben er belang bij de basisprincipes van Bazel II onder de knie te hebben om zo hun klanten terdege te kunnen inlichten over de do’s en de don’ts.

‘De auteur slaagde erin om een complexe materie, wat Bazel II ontegensprekelijk is, op een begrijpelijke en vooral concrete manier te vertalen, met heel wat concrete tips voor de KMO’s. ‘
Luc Vandewalle, Voorzitter FEBELFIN

‘Een zeer interessante sightseeing tour door Bazel.’
Johan Bortier, Directeur studiedienst UNIZO

Inhoud

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.