Balanslezen voor juristen en hun medewerkers (Dag 2)

21 Oktober 2021
Sint-Niklaas
€ 235,95 (incl. BTW)

Het doel van dit levendige seminarie is juristen, paralegals en andere medewerkers inzicht te geven in de interpretatie van de balans en de resultatenrekening van een vennootschap. Wat vind je onmiddellijk terug in een jaarrekening en wat wordt er verborgen? Wat is wettelijk en wat is “creatief”? Hoe zal een jaarrekening eruit zien na de invoering van de nieuwe vennootschapswetgeving? Met deze praktische en interactieve opleiding leert u het financiële (basis)jargon kennen. U ontdekt welke de knipperlichten zijn voor de financiële gezondheid van een bedrijf en dit alles aan de hand van twee voorbeelden uit de praktijk. Ook belangrijke vennootschapsrechtelijke aspecten, zoals de alarmbelprocedure en toepassingen in het kader van Boek XX van het WER komen hierbij aan bod.

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die geen financiële achtergrond heeft, maar een grondige basiskennis wil verwerven in het lezen en interpreteren van financiële rapportering. Het is een waardevolle opleiding voor juristen die dagelijks bezig zijn met o.a. vennootschaps- en ondernemingsrecht, faillissementsrecht en financieel strafrecht en die bij de behandeling van hun dossiers nood hebben aan meer duidelijkheid bij het lezen van een balans. Breng gerust een eigen balans mee die u grondig wenst te analyseren!

Deze studienamiddag maakt deel uit van een cyclus (2 studienamiddagen).
Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich voor beide studienamiddagen dan wel voor 1 afzonderlijke studienamiddag in te schrijven.

_______________

Getuigenis

“Ik vond het één van de beste seminaries die ik dit jaar heb gevolgd. Alles werd op een heldere en verstaanbare wijze besproken. De spreker, Eddy Roegiers, was zeer gestructureerd en voelde het publiek heel goed aan. Bovendien kon hij inhoudelijk zware materie op zeer praktische wijze brengen, waardoor deze heel duidelijk werd. Zeer tevreden over!”    – Jorien Van Dyck, fiscaal en juridisch adviseur bij Konsilanto

_______________

Voorlopig gaat deze opleiding ter plaatse door, vanzelfsprekend met de nodige social distance zodat u met het nodige comfort en met een gerust gemoed kunt deelnemen. Indien de veiligheidsmaatregelen in tussentijd toch zouden worden verstrengd, zullen we op dat moment de mogelijke alternatieven bekijken. Ingeschreven deelnemers zullen alleszins stipt op de hoogte worden gehouden.

_______________

SPREKER
Eddy Roegiers, gewezen lector KdG en zaakvoerder InBalans


DOELGROEP
Advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, curatoren, paralegals ...

Programma

INHOUD DAG 2 (21 oktober 2021)

- Een beknopte analyse van de jaarrekening

- Hoe lees je een cashflowtabel?

- Hoe interpreteer je liquiditeit/rendabiliteit/solvabiliteit?

- Wat schuilt er achter EBIT(DA)?

- Knipperlichten voor continuïteitsproblemen en alarmbelprocedure


TIMING

12u45: Ontvangst deelnemers met broodjes
13u30: Start seminarie – deel 1
15u00: Koffiepauze
15u20: Seminarie – deel 2
17u00: Einde met vragenronde

Praktische informatie

DATA & LOCATIE

Donderdag 21 oktober 2021 | Sint-Niklaas
Hotel Serwir
Koningin Astridlaan, 57
9100 Sint-Niklaas
Routebeschrijving


ERKENNINGEN

OVB: erkend voor 3 standaardpunten
IBJ: erkend voor 3 punten
NKN: erkend voor 3 uur


PRIJS

195 euro (excl. btw) per studienamiddag (21 oktober of 12 oktober 2021)

350 euro (excl. btw) voor beide studienamiddagen (12 oktober en 21 oktober 2021)

Inschrijvingsprijs is incl. documentatiemap, broodjes, koffiepauze en de zesde uitgave van het boek Financiële analyse van de jaarrekening toegepast (winkelprijs: 50 euro).
Indien u reeds het boek in uw bezit heeft, kunt u de studienamiddag volgen zonder het boek. Contacteer ons via studiedag@intersentia.be.


******

Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.

******

Cyclus

Deze opleiding is onderdeel van Balanslezen voor juristen en hun medewerkers. De onderstaande opleidingen maken deel uit van deze cyclus. U kunt telkens afzonderlijk dan wel voor de ganse cyclus inschrijven.
Voordeeltarief cyclus
€ 423,50

Inschrijven

Stap 1: gegevens deelnemer

Stap 2: kies datum en locatie

21 Oktober 2021 - Sint-Niklaas

Stap 3: deelnemer toevoegen aan bestelling

Overzicht en betaling

Er zijn nog geen deelnemers toegevoegd.


Voorwaarden

totaal

€ 0,00

Totaal (excl. btw)
€ 0,00