Balanslezen voor juristen en hun medewerkers (Dag 2)

29 Maart 2022
Antwerpen
€ 235,95 (incl. BTW)

Het doel van dit levendige seminarie is juristen, paralegals en andere medewerkers inzicht te geven in de interpretatie van de balans en de resultatenrekening van een vennootschap.

In een tweede deel – analyse van de jaarrekening – ontdekt U welke de knipperlichten zijn voor de financiële gezondheid van een bedrijf en dit alles aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
We staan stil bij liquiditeit, rendabiliteit en solvabiliteit en analyseren samen een cashflowtabel. Ook belangrijke vennootschapsrechtelijke aspecten, zoals de balans- en liquiditeitstest en de alarmbelprocedure komen aan bod.

Met deze praktische en interactieve opleiding leert u het financiële (basis)jargon kennen. Breng gerust een eigen balans mee die u grondig wenst te analyseren!

Tweedaagse opleiding

Deze opleiding maakt deel uit van een cyclus (2 dagen). Deelnemers hebben de mogelijkheid om zich voor beide studienamiddagen dan wel voor 1 afzonderlijke studienamiddag in te schrijven.

De twee opleidingen kunnen apart gevolgd worden, maar voor de analyse is het vlot lezen van een balans en een resultatenrekening een onmiskenbaar voordeel.

> Ontdek hier de eerste opleidingsdag


Spreker

Eddy Roegiers, gewezen lector KdG Hogeschool


Doelgroep

Advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, curatoren, paralegals ...

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die geen financiële achtergrond heeft, maar een grondige basiskennis wil verwerven in het lezen en interpreteren van financiële rapportering.

Het is een waardevolle opleiding voor juristen die dagelijks bezig zijn met o.a. vennootschaps- en ondernemingsrecht, faillissementsrecht en financieel strafrecht en die bij de behandeling van hun dossiers nood hebben aan meer duidelijkheid bij het lezen van een balans.


Programma

INHOUD DAG 2 (29 maart 2022)

- Een beknopte analyse van de jaarrekening

- Hoe lees je een cashflowtabel?

- Hoe interpreteer je liquiditeit/rendabiliteit/solvabiliteit?

- Wat schuilt er achter EBIT(DA)?

- Knipperlichten voor continuïteitsproblemen en alarmbelprocedure


TIMING

12u45: Ontvangst deelnemers met broodjes
13u30: Start seminarie – deel 1
15u00: Koffiepauze
15u20: Seminarie – deel 2
17u00: Einde met vragenronde

Praktische informatie

DATA EN LOCATIE

Dinsdag 29 maart 2022 | Antwerpen
Salons van Edel
Terbekehofdreef 13
2610 Wilrijk
Routebeschrijving


ERKENNINGEN

OVB: erkend voor 3 standaardpunten
IBJ: erkenning in aanvraag
NKN: erkenning in aanvraag


PRIJS

195 euro (excl. btw) per studienamiddag (29 maart of 15 maart 2022)

350 euro (excl. btw) voor beide studienamiddagen (15 maart en 29 maart 2022)

Inschrijvingsprijs is incl. documentatiemap, broodjes, koffiepauze en de zesde uitgave van het boek Financiële analyse van de jaarrekening toegepast (winkelprijs: 50 euro).

Indien u reeds het boek in uw bezit heeft, kunt u de studienamiddag volgen zonder het boek. Contacteer ons via studiedag@intersentia.be.


******

Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.

******

Cyclus

Deze opleiding is onderdeel van Balanslezen voor juristen en hun medewerkers. De onderstaande opleidingen maken deel uit van deze cyclus. U kunt telkens afzonderlijk dan wel voor de ganse cyclus inschrijven.
Voordeeltarief cyclus
€ 423,50

Inschrijven

Stap 1: gegevens deelnemer

Stap 2: kies datum en locatie

29 Maart 2022 - Antwerpen

Stap 3: deelnemer toevoegen aan bestelling

Overzicht en betaling

Er zijn nog geen deelnemers toegevoegd.


Voorwaarden

totaal

€ 0,00

Totaal (excl. btw)
€ 0,00