Analytisch boekhouden en kostencalculatie (vijftiende editie)

In Analytisch boekhouden en kostencalculatie behandelen de auteurs uitgebreid de full costing-benadering, de techniek van Activity-Based Costing, direct costing en standaardkostencalculatie met verschillenanalyse.

- Hét handboek voor studenten uit het economisch hoger onderwijs en voor lezers uit de praktijk die meer achtergrond willen bij de implementatie van een costing- of controllingmodule in een ERP-pakket.
Auteur(s):
Werner Bruggeman, Carine Patfoort, Erik De Lembre, Patricia Everaert, Sophie Hoozée
boek | verwacht | 15e editie
september 2020 | 550 blz.

Paperback
€ 70,-


ISBN 9789400011762


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 55,-


Verschijnt 20 september 2020

Inhoud

Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie. Er wordt daarbij een volwaardige plaats toegekend aan de volledige uitwerking en integratie van Activity Based Costing (ABC).

Het boek opent met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie en met een studie van de kostensoorten. Daarna worden achtereenvolgens de traditionele benadering van full costing en de techniek van Activity Based Costing besproken. Vervolgens komt de boekhoudkundige verwerking van full costing aan bod. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing en standaardkostencalculatie.
Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs.

Hoofdstukken

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.