Actuele problemen van het arbeidsrecht 7

Tijdens het academiejaar 2005-2006 greep de zevende uitgave plaats van de “Studiedagen Arbeidsrecht”. Dit boek bundelt de referaten van deze studiedagen.
Editor(s):
Marc Rigaux
boek | verschenen | 1e editie
december 2005 | 459 blz.

Paperback
€ 120,-


ISBN 9789050955225

Inhoud

Tijdens het academiejaar 2005-2006 greep de zevende uitgave plaats van de “Studiedagen Arbeidsrecht”. Deze editie werd georganiseerd door de Onderzoeksgemeenschap European Working Group on Labour Law, bestaande voor Vlaanderen uit de vakgroepen Sociaal Recht van de UAntwerpen, UGent en Vrije Universiteit Brussel. Dit boek bundelt de referaten van deze studiedagen.

Trouw aan de traditie hebben de initiatiefnemers ernaar gestreefd om een evenwicht te vinden tussen traditionele onderwerpen enerzijds en nieuwe(re) thema's anderzijds. De topics die aan bod komen, werden zowel uit het individuele als uit het collectieve arbeidsrecht geplukt.

Onder de auteurs bevinden zich gevestigde academici, maar daarnaast worden ook jonge onderzoekers en praktizijns van het arbeidsrecht aan het woord gelaten.

Dit boek bevat bijdragen van D. Cuypers, V. De Saedeleer, F. Dorssemont, P. Humblet, K. Nevens, M. Rigaux, W. Rauws, K. Salomez, G. Van Limberghen, I. Van Puyvelde en A. Van Regenmortel.

“Het is duidelijk dat ook deze zevende editie van “actuele problemen van het arbeidsrecht” een uitgebalanceerde mix is van eerder traditionele onderwerpen enerzijds en nieuwere ( en vernieuwende invalshoeken) anderzijds. Het boek vormt een mooie voortzetteing van de reeks die geen enkele beoefenaar van het sociaal recht links kan laten liggen”.
In JTT, 28 november 2007

Inhoud

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.