Actuele ontwikkelingen in de deontologie

De auteur onderzoekt hoe de veranderingen in de deontologie van de advocaat worden aangestuurd door een aantal externe factoren, zoals de internationalisering en globalisering, de professionalisering en specialisatie van het beroep, het ontstaan van de ‘cyberadvocaat’ en de Europese invloeden zoals het EHRM en het Europese marktrecht.
Auteur(s):
Jo Stevens
Reeks:
Vlaamse Conferentie Balie Antwerpen
Volume:
boek | verschenen | 1e editie
juli 2013 | vi + 64 blz.

Paperback
€ 25,-


ISBN 9789400004269

Inhoud

De auteur onderzoekt hoe de veranderingen in de deontologie van de advocaat worden aangestuurd door een aantal externe factoren, zoals de internationalisering en globalisering, de professionalisering en specialisatie van het beroep, het ontstaan van de ‘cyberadvocaat’ en de Europese invloeden zoals het EHRM en het Europese marktrecht. Deze uitgave geeft een handig overzicht van de Europese reglementering waarmee de advocaat rekening moet houden bij de uitoefening van zijn beroep zoals de ereloonreglementering, publiciteit, oneerlijk bedingen, Wet Marktpraktijken, enz..

Inhoudsopgave

Inhoudstafel (p. 0)

Hoofdstuk 1. Zelfbeschikking in de advocatuur? (p. 1)

Hoofdstuk 2. De advocatendeontologie aangestuurd door externe factoren (p. 7)

Hoofdstuk 3. Wat blijft er over van het ‘unieke beroep’ van advocaat? (p. 59)

Over de reeks

Vlaamse Conferentie Balie Antwerpen

Jaarlijks organiseert de Vlaamse Conferentie van de Balie van Antwerpen een voordrachtenreeks over actuele juridische thema’s. De referaten van deze lezingen worden uitgegeven in handige boekjes (Permanente vorming 2012-2013) of in een verslagboek.

Meer over deze reeks