101 marketingvragen juridisch beantwoord

23 november 2021
Antwerpen
€ 224,23 (incl. BTW)

Het marketingrecht evolueert, net als de marketing zelf, bijzonder snel. De blijvende groei van de sociale media gaat hand in hand met de bezorgdheid over een afdoende bescherming van de privacy. Dit maakt het voor de jurist niet altijd gemakkelijk om bij te zijn met de meest recente evoluties in de wetgeving en de rechtspraak.

In zijn boek 101 marketingvragen juridisch beantwoord gidst advocaat Tom Heremans u doorheen de vele aspecten van het marketingrecht. De vragen zijn gebaseerd op casussen uit de dagelijkse praktijk van de auteur en leiden telkens tot een concrete oplossing. De vierde editie van het boek (september 2021) bevat een grondige actualisering van wetgeving en rechtspraak.

Op deze opleiding naar aanleiding van de vierde editie van het boek gaat Tom Heremans dieper in op het marktpraktijkenrecht in het licht van de Europese Omnibusrichtlijn en de Digital Services Act.

Lisbeth Depypere geeft een stand weer van de intellectuele rechten in de platformeconomie: hoe wordt omgegaan met inbreuken op intellectuele rechten op platformen zoals YouTube of eBay?


Sprekers

Tom Heremans is als advocaat reeds meer dan 25 jaar actief als specialist in marketingrecht en intellectuele rechten. Hij is vennoot bij CMS in Brussel en was in 2011-2013 voorzitter van de Benelux-vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). Hij is docent aan Odisee en de EHSAL Management School en werkt mee aan het IUSSTART project voor start-ups aan de KULeuven. Tom is lid van de redactieraad van het tijdschrift Intellectuele Rechten/Droits intellectuels (I.R.D.I.).

Lisbeth Depypere is senior associate bij CMS in Brussel sinds 2012.
Ze specialiseert zich in intellectuele eigendom, meer bepaald in de rechtsbescherming van merken, modellen, auteursrechten, octrooien en domeinnamen. Lisbeth focust ook op de bescherming van bedrijfsgeheimen, op (oneerlijke) marktpraktijken en op alle juridische aspecten van reclame en marketing. Sinds 2019 is ze erkend bemiddelaar.
Lisbeth is lid van de BMM, ECTA en INTA en maakt deel uit van de schrijvende redactie van IE-forum.be. In 2015-2016 was ze deeltijds praktijkassistent aan het KULeuven Centrum voor IT & IE Recht.

Beide sprekers publiceerden verschillende wetenschappelijke artikelen en boeken over marketingrecht en intellectuele rechten.


Doelgroep

Advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen en marketeers

Programma

16u00: Het marktpraktijkenrecht in het licht van de Europese Omnibusrichtlijn en de Digital Services Act (Tom Heremans)

17u15: Koffiepauze

17u35: De stand van de intellectuele rechten in de platform economie (Lisbeth Depypere)

18u30: Q&A

19u00: Einde van de studienamiddag

Praktische informatie

DATUM & LOCATIE

Dinsdag 23 november 2021 | Antwerpen

CMS DeBacker
Uitbreidingstraat 2
2600 Antwerpen
Routebeschrijving


ERKENNINGEN

OVB: erkend voor 2 standaardpunten
IBJ: erkend voor 2 punten
IGO: tussenkomst in aanvraag


PRIJS

€ 190 excl. btw

Deelnameprijs is inclusief documentatiemap, koffiepauze en de vierde editie van het boek 101 marketingvragen juridisch beantwoord t.w.v. 55 euro, hetgeen u ontvangt op de studienamiddag zelf.


******

Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.

******

Inbegrepen studiemateriaal


101 marketingvragen juridisch beantwoord (vierde editie)


Mag ik mezelf in reclame een Rolls Royce noemen? Wat met fluistersolden? Welke tekens kunnen als merk gedeponeerd worden? Zijn lookalikeverpakkingen toegelaten? Mogen werknemers zelf berichten plaatsen via sociale netwerken over hun bedrijf (“Vind ik leuk”)? Is direct marketing wel mogelijk onder de GPDR?

Het aanbieden van goederen en diensten roept vele juridische vragen op. De verpakking, de merknaam, de reclame en de promotieacties: alles moet wettelijk in orde zijn.

De vierde herziene editie van het boek 101 marketingvragen juridisch beantwoord gaat nader in op al deze vragen en geeft een antwoord vanuit de verschillende takken van het recht.

Deze editie is aangevuld met vragen over actuele onderwerpen zoals influencer marketing<...

Inschrijven

Stap 1: gegevens deelnemer

Stap 2: kies datum en locatie

23 november 2021 - Antwerpen

Stap 3: deelnemer toevoegen aan bestelling

Overzicht en betaling

Er zijn nog geen deelnemers toegevoegd.


Voorwaarden

totaal

€ 0,00

Totaal (excl. btw)
€ 0,00