Extra lesmateriaal

Om optimaal te kunnen beantwoorden aan de vraag naar bijkomend les- en oefenmateriaal, hebben wij bij een groeiend aantal uitgaven uiterst gebruiksvriendelijk en hoogstaand lesmateriaal ontwikkeld, gaande van oefeningen en oplossingen, een bordboek, extra bijlagen en casussen, een Powerpointpresentatie tot zelfs elektronisch interactief lesmateriaal.

BORDBOEK
Dit is een digitale versie van een handboek dat u als docent kunt projecteren op een bord. Een bordboek werkt multifunctioneel en interactief, waarbij u o.m. eigen materiaal kunt toevoegen, belangrijke delen kunt markeren enz.

PRESENTATIES
Bij sommige uitgaven wordt een Powerpointpresentatie aangeboden. Deze dia’s kunt u zelf uitbreiden of aanpassen, zodat u als docent uw eigen accenten kunt leggen.

ELEKTRONISCHE OEFENINGEN
Dit interactief elektronisch materiaal biedt u verschillende mogelijkheden: uw studenten kunnen door de automatische verbeter- en oplossingenfunctie aan zelfstudie doen.

OEFENINGEN en OPLOSSINGEN
Bij het handboek worden uitgewerkte oefeningen aangeboden. De oplossingen van de oefeningen zijn beschikbaar voor docenten die het boek voorschrijven als verplicht lesmateriaal.

BACKUP BESTANDEN
Bij een aantal uitgaven in de reeks Computerboekhouden zijn backup bestanden beschikbaar in de vorm van een .zip .bck, .xml, … bestand, dit afhankelijk van het boekhoudpakket. 


U kunt gratis over dit materiaal beschikken, als uw studenten, het boek dat over bijkomend lesmateriaal beschikt, verplicht dienen aan te kopen als lesmateriaal ( bij een minimum van 10 studenten).


BIJLAGEN
Bij enkele van onze uitgaven worden extra bijlagen zoals modellen, contracten, schema’s enz. aangeboden. Deze bijlagen zijn vrij beschikbaar. 

 

Over welk lesmateriaal beschikt het boek dat u gebruikt?

Dat kunt u terugvinden op de Intersentia website, op de pagina van het boek. Op deze pagina, onderaan de beschrijving van het boek, vindt u een kader ‘Actualiseringen en aanvullend lesmateriaal’ ( dit kader staat er enkel indien het boek over extra lesmateriaal beschikt).

Aan de linkerzijde, in de kolom ‘Actualiseringen’, staan er eventueel documenten, zoals actualiseringen, schema’s, enz. die  voor iedereen vrij beschikbaar zijn. In de rechterkolom vindt u bestanden die enkel beschikbaar zijn voor docenten die het boek als verplicht lesmateriaal voorschrijven.

De bestanden in de linkerkolom staan rood gekleurd: d.w.z. vrij beschikbaar. Die in de rechterkolom staan grijs gekleurd, d.w.z. versleuteld. 

 

 

 


Hoe geraakt u aan dat extra ‘versleuteld’ lesmateriaal?

Indien u het boek gebruikt als verplichte cursus voor uw studenten, kunt u het extra lesmateriaal zelf downloaden via de Intersentia website. Daarvoor dient u zich eerst te registreren op onze website als docent.

U kunt zich aanmelden via de knop ‘inloggen’ bovenaan op de homepage van Intersentia.

Eens ingelogd, ziet u uw persoonlijke pagina, waarop u, indien u wenst, uw wachtwoord kunt wijzigen.

Nu kunt u naar de pagina van het boek gaan, dat u als verplichte cursus in de les gebruikt. Dit kunt u doen door in de zoekbalk bovenaan, de titel of ISBN-nummer van het boek in te geven.

Op de pagina van het boek is het extra lesmateriaal  in de rechterkolom, nu rood gekleurd en kunt u het dus vrij downloaden.

 

 


En wat met de elektronische oefeningen?

Bij een aantal van onze boeken, bieden wij elektronische oefeningen aan: daarmee kunnen uw studenten de geziene leerstof zelf inoefenen.
Wilt u even nagaan wat de mogelijkheden zijn, dan kunt u het hier het filmpje bekijken.

Wenst u gebruik te maken van deze oefeningen – uiteraard enkel voor docenten die het boek als verplichte cursus voorschrijven voor hun studenten – dan kunt u contact opnemen met Inge Verbeeck via i.verbeeck@intersentia.be, met opgave van de ECTS-fice en het aantal studenten.

Via Iris krijgt u vervolgens een e-mail met de gegevens en de werkwijze waarmee u toegang krijgt tot de elektronische oefeningen op onze website. Hoe u te werk gaat om uw studenten toegang te geven tot de elektronische oefeningen, kunt u hier zien.

Nieuw sinds dit jaar is de mogelijkheid om uw studenten op te volgen via de Intersentia website: wilt u weten hoe dat in zijn werk gaat, klik dan hier.

Voor verdere vragen, kunt u steeds terecht bij Inge Verbeeck via i.verbeeck@intersentia.be.