De mensen en de dingen

Wie zich verdiept in maatschappelijke kwesties wordt bedolven onder data van de meest uiteenlopende en tegenstrijdige aard. Aan deze toestand valt niet te ontkomen, zo wordt in dit boek betoogd. Maar er wordt meteen bijgezegd dat dit ook niet hoeft.
Auteur(s):
Walter Weyns
boek | verwacht | 1e editie
september 2017 | 120 blz.

Paperback
€ 35,-


ISBN 9789400008427


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 23,-


Verschijnt 1 september 2017

Inhoud

'Dit is waar, en het andere is waar. Maar onze geometrie kan deze uitersten niet overspannen en verzoenen. Wat te doen?', schreef Ralph Waldo Emerson.

Zelden waren deze woorden zo raak als vandaag. Wie zich verdiept in maatschappelijke kwesties wordt bedolven onder data van de meest uiteenlopende en tegenstrijdige aard. Aan deze toestand valt niet te ontkomen, zo wordt in dit boek betoogd. Maar er wordt meteen bijgezegd dat dit ook niet hoeft. De datastorm die alom woedt en ons van hier naar daar blaast zonder een momentje rust, heeft alvast dit voordeel dat nu, misschien voor het eerst zo duidelijk, de 'ware' aard van de sociale werkelijkheid aan het licht komt. En dat blijkt er één vol paradoxen te zijn. In dit boek worden een aantal van die paradoxen op de spits gedreven, tot het schrikbarende toe. Maar juist de schrik die een paradox ons aanjaagt, wekt de moed op om de samenleving recht in de ogen te kijken.

Hoofdstukken

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.