Luchtvracht toegepast

Dit boek behandelt luchtvrachttransport vanuit een theoretisch en praktisch standpunt. De inhoud van het boek is opgebouwd rond drie cruciale thema’s: goederenkennis, luchtvrachtprocessen en tarificatie van de vracht.
Auteur(s):
Peter Verspecht, Johan Guilliams
Reeks:
Toegepast
Volume:
boek | verwacht | 1e editie
september 2017 | xvi + 262 blz.

Paperback
€ 60,-


ISBN 9789400008199


Speciale voorwaarden
- Studentenprijs € 35,-


Verschijnt 20 september 2017

Inhoud

Dit boek behandelt luchtvrachttransport vanuit een theoretisch en praktisch standpunt. De inhoud van het boek is opgebouwd rond drie cruciale thema’s: goederenkennis, luchtvrachtprocessen en tarificatie van de vracht.

Naast tal van inleidende begrippen en het economische belang van luchtvracht, komen verschillende organisaties en structuren aan bod. De verschillende luchthavens in België spelen hierbij een belangrijke rol. Brucargo, een uitermate belangrijke speler, wordt bondig besproken, evenals de verschillende bedrijven, diensten, beroepsverenigingen en autoriteiten waarmee dit luchtvaartbedrijf in aanraking komt. Voorts worden basisprocessen als beveiliging, export, import en het opstellen van claims theoretisch uiteengezet, met bijzondere aandacht voor de nodige documenten.

Luchtvracht biedt tal van voordelen zoals snelheid. Daarom worden er ook jaarlijks enorme volumes via de lucht getransporteerd. Dat is ook het geval voor heel wat gevaarlijke en farmaceutische goederen. Zowel het wettelijke kader als de verpakking en behandeling van deze goederen worden uitvoerig besproken. Daarnaast wordt ook het vervoer van bederfbare goederen, levende dieren en ‘general cargo’ behandeld.

Tot slot komt het financiële aspect van de vrachtzending aan bod. Hoe worden gewichten en afmetingen bepaald om een correcte berekening te maken van de luchtvrachtkosten? De auteurs bespreken hierbij bondig voortransportkosten en airport-to-airport kosten. Tenslotte wordt het onderscheid tussen directe zendingen en consolidaties behandeld, waarbij bijzondere nadruk wordt gelegd op het voornaamste transportdocument in deze sector, met name de Air Waybill.

Talrijke uitgewerkte voorbeelden maken het boek niet alleen geschikt voor studenten logistiek management, maar tevens een onmisbaar naslagwerk voor medewerkers in de luchtvrachtsector.

Hoofdstukken

De individuele hoofdstukken zijn (nog) niet beschikbaar.

Over de reeks

Toegepast

De reeks Toegepast omvat uitgewerkte en praktijkgerichte studieboeken over uiteenlopende vakgebieden.
Deze boeken worden gekenmerkt door hun overzichtelijke structuur en zijn zodanig uitgewerkt dat zij zo veel mogelijk aanleunen bij de praktijk.

Meer over deze reeks

Ook interessant voor u: