Ik verkoop mijn bedrijf. Wat nu?

De verkoop van een bedrijf is een complex gebeuren en vereist heel wat voorbereiding en inspanningen om succesvol te verlopen. Zeven auteurs gaan elk vanuit hun eigen expertise en ervaringen nader in op de verkoop van een bedrijf.
Editor(s):
Geert De Neef
boek | verschenen | 1e editie
oktober 2016 | 270 blz.

Paperback
€ 65,-


ISBN 9789400007390

Inhoud

Bekijk het interview met Geert de Neef op KanaalZ van 13 december:

http://kanaalz.knack.be/expert/je-bedrijf-verkopen-vergt-veel-voorbereiding-13-12-16/video-normal-789293.html


De verkoop van een bedrijf is een complex gebeuren en vereist heel wat voorbereiding en inspanningen om succesvol te verlopen. Als ondernemer bent u er in geslaagd een onderneming op te bouwen of te doen groeien, maar bij een verkoop wordt u met tal van fundamentele vragen geconfronteerd.

Hoe bereidt u de verkoop van uw onderneming voor? Door wie laat u zich laten bijstaan? Wie voert de onderhandelingen en welke documenten kan of mag hij tekenen? Hoe wordt een meerwaarde bij de verkoop fiscaal behandeld? Hoe schat u de waarde van uw cliënteel of van de merken van uw bedrijf in? Kan u het psychologisch aan om na de verkoop nog een tijdje aan boord te blijven? Hoe en wanneer licht u uw personeel in?

Zeven auteurs gaan elk vanuit hun eigen expertise en ervaringen nader in op deze vragen. De verkoop van een bedrijf wordt toegelicht aan de hand van 81 vragen en vanuit verschillende domeinen: het vennootschapsrecht, het fiscaal recht, marketing en merken, de psychologische aspecten en de financiële en boekhoudkundige kernpunten.

Dit boek is geen theoretisch naslagwerk, maar een praktische leidraad voor ondernemers en hun adviseurs. Omdat de verkoop van uw bedrijf, vaak een levenswerk, belangrijk is en een goede voorbereiding verdient.

Hoofdstukken

De auteurs (p. 0)

Woord vooraf (p. 7)

Inhoud (p. 9)

1. Vennootschapsrecht (p. 15)

2. Fiscale aspecten (p. 53)

3. Financiële en boekhoudkundige aspecten (p. 155)

4. Branding (p. 219)

5. Psychologische aspecten (p. 243)